wswm_fb_5verrassendelocaties

Innsbruck, Les Menuires en Winterberg. Als echte wintersportliefhebber heb je vast wel eens van deze skigebieden gehoord. Of misschien ben je er zelfs al wel eens geweest! Lekker een weekje skiën of snowboarden, vaak vliegt zo’n week voorbij. ‘s Ochtends sta je vroeg op om naar de piste te gaan, aan het einde van de middag is het tijd voor een warme douche, en dan volgt de echte beloning: bier en schnitzels. Heerlijk! Om de sneeuwpret te verlengen, kun je natuurlijk ook al van de reis naar de wintersportbestemming toe genieten. Want als je met je auto door die prachtige gebieden rijdt, is het toch zonde om dat zo snel mogelijk te doen? Hieronder staan vijf wintersportlocaties op een rij, waarbij je ook zeker de tijd moet nemen voor de reis ernaartoe!

Via Praag naar Tsjechië
Hoewel de naam “Reuzengebergte” anders doet vermoeden, is dit skigebied in Tsjechië niet zo groot en hoog als bijvoorbeeld in de Alpen. Maar een voordeel ten opzichte van de Alpen is dat de prijzen ook lager zijn. Tsjechië is hierdoor vooral geschikt voor families en beginners, omdat het aantal pistes dan vaak niet het belangrijkste is. En de reis naar Tsjechië toe is zo mooi, dat je daar ook graag wat extra tijd door wilt brengen! Zo kun je het eerste gedeelte van de route vanuit Nederland vooral over de Duitse autobahn rijden om vervolgens aan te komen in het historische Praag, waar je een tussenstop van een paar dagen kunt maken. Vooral in de wintermaanden is het in deze prachtige stad net alsof je in een sprookje bent beland.

Via Berlijn naar Polen
Skigebieden in Polen zijn vergelijkbaar met Tsjechië. De bergen zijn niet al te hoog en de prijzen zijn voordelig. En dat het kleine skigebieden zijn is ook niet zo erg als je je wintersportvakantie al eerder dan op de ‘eindbestemming’ begint. In Berlijn bijvoorbeeld! Als je op één van de gezellige kerstmarkten in Berlijn met een glühwein in je hand staat, kun je je alvast verheugen op de après-ski!

Via Keulen of Parijs naar de Vogezen
Door de korte afstand – slechts 650 km – naar de Vogezen, is een wintersportvakantie naar de Vogezen snel geregeld en vaak ook minder vermoeiend dan een trip naar de Alpen. Als je last minute of een weekendje op de latten wilt staan, is dit dus een geschikte locatie. Maar nog leuker is om wat langer de tijd te nemen voor een tussenstop in het romantische Keulen. Heb je voor de terugreis nog een paar dagen over? Rij dan een stukje om voor een bezoek aan de echte stad van de liefde: Parijs. Of ontdek de prachtige panoramische uitzichten over de bergen wanneer je over de stuurmanswegen van de Vogezen rijdt.

Met de boot naar Schotland
Waarschijnlijk is Schotland niet het eerste land waar je aan denkt bij het woord wintersport. Toch zijn er een aantal mooie skigebieden die zeker de moeite waard zijn. Ook voor de meer ervaren skiër. Zo vind je in Glencoe, het oudste skigebied van Schotland, de steilste afdaling (zwart) van het land! Verder zijn er nog vier skigebieden in Schotland, waar je veel rust en ruimte vindt.

Heb je niet alleen skibenen, maar ook zeebenen? Pak dan de ferry vanuit IJmuiden naar Newcastle, om vervolgens tijdens de autoreis van Newcastle naar het skigebied te genieten van de prachtige natuur van Schotland. Maak ook zeker een stop in één van de vele schattige dorpjes en ontdek doedelzakken, kilts en whisky. Die je trouwens gewoon in het Engels kunt bestellen. Het is alleen de vraag of je verstaat wat ze antwoorden in het Schots…

Met de boot naar Noorwegen
Wist je dat de oorsprong van skiën en langlaufen in Noorwegen ligt? Niet gek dus dat het een heerlijk land is voor een winterse vakantie. Noorwegen staat niet alleen bekend om de rust, ruimte en kindvriendelijkheid, maar ook om de prachtig geprepareerde en sneeuwzekere pistes. Maar beperk je vooral niet tot de Noorse bergen, het land heeft zoveel meer te bieden! Over Noorwegen wordt ook wel gezegd dat het geen bestemming is, maar een beleving. Vooral als je met de auto bent. Denk bijvoorbeeld aan de mooie natuur met fjorden, gletsjers, bergen, rotsen en watervallen waar je langs kunt rijden. Dit kun je afwisselen met gezellige Noorse steden en natuurlijk… heel veel skiplezier!

Samen met de Renault Captur en de Renault Kadjar besteden we dit winterseizoen weer veel aandacht aan de auto-aspecten van de wintersport. Met de auto wordt de wintersportvakantie namelijk nog leuker als je naar één van de bestemmingen in dit artikel rijdt! Ga jij dit jaar meer van de reis genieten en een tussenstop maken?