wswm_reistijd_fb

Waarschijnlijk kun jij niet wachten tot je op wintersport gaat! Het moment dat je op je bestemming aankomt en de auto uitstapt… Kun je de frisse berglucht al ruiken? Voor dit heerlijke moment aanbreekt heb je alleen nog een autoreis voor de boeg. Die wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk afleggen. Je weet wat ze zeggen: een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt ook voor de reis naar je wintersportlocatie. Daarom zetten we 5 tips op een rij om je reistijd te beperken.

Plan je vertrek
Plan de dag en het moment van je vertrek. Zaterdagen zijn de drukste dagen om de weg op te gaan in de wintersportperiode. Vermijd de zwarte zaterdagen door in deze verkeersdruktekalender de drukste zaterdagen van komende winter te bekijken. Daarnaast kun je doordeweeks vertrekken en is het ‘s nachts minder druk dan overdag. Als je om 1 of 2 uur ‘s nachts vertrekt, kun je daarvoor zelfs nog even slapen thuis. Zo voorkom je dat je vermoeid aan je reis begint en kun je lekker doorrijden.

Boek alvast je overnachting
Ben je niet van plan om in één dag naar je wintersportbestemming te rijden? Boek dan op tijd je overnachting. Vooral in de weekenden van het wintersportseizoen zitten hotels op de grote aanrijroutes vaak snel vol. Check bij het selecteren van een hotel of je je auto binnen of onder een afdak kunt zetten. Dit scheelt vaak krabben in de ochtend, waardoor je weer sneller op weg kunt!

Maak je banden wintersport-proof
Tegenwoordig is rijden zonder winterbanden, bij ijzel en sneeuw, in de meeste vakantielanden verboden. In dit artikel lees je waarom het verstandig is een afspraak bij je garage te maken voor het wisselen van je banden wanneer je nog niet met winterbanden rijdt.

Ook je sneeuwkettingen kun je niet thuislaten als je met de auto op wintersport gaat. Ze zijn in bijna alle landen verplicht en de kans dat je ze nodig hebt is groot. Wanneer je al weet hoe je zo’n ketting om een autoband legt, gaat je reis sneller. Een geoefend persoon kan zo’n ketting er in 2 minuten omleggen. Mocht je dit nog niet vaak gedaan hebben, dan zal het wat langer duren… Wellicht is het dan ook een goed idee om dit thuis vast eens te oefenen, om niet onnodig lang in de kou te hoeven staan.

Ben je klaar voor vertrek? Denk er dan aan om je sneeuwkettingen op een handige plek te leggen (dus niet onderin je kofferbak). Denk ook aan het meenemen van handschoenen, om tijdens het omleggen gevoel in je vingers te houden, wel zo prettig! Rijd je ‘s nachts? Neem dan ook een lamp mee zodat je wat kunt zien wanneer je de sneeuwkettingen om je autobanden legt.

Schaf vignetten van tevoren aan
Rijd je door een Duitse binnenstad of door Oostenrijk of Zwitserland? Check dan voor vertrek of je een tolvignet of milieusticker nodig hebt. Een vignet is een autosticker die aangeeft dat er voor de snel- en autowegen tol is betaald. De milieusticker is een bewijs dat je auto voldoet aan bepaalde milieunormen. Zo voorkom je oponthoud onderweg en kun je lekker doorrijden!

Last minute controles
Heb je de route en overnachting geregeld en ben je een echte sneeuwketting professional? Check dan voor je vertrekt nog even of er winterweer wordt aangekondigd. In Duitsland is veel werk aan de wegen, waardoor lange files kunnen ontstaan. En hier wil jij natuurlijk niet in terecht komen! Op Duitse website zoals deze vind je een uitgebreid overzicht. Zeker weten dat je niet in winters weer terechtkomt? Op elke donderdagavond plaatsen we een speciaal weerbericht op wintersportweerman.nl voor de belangrijkste routes naar de wintersport.

Met de bovenstaande tips kun je de reistijd naar je wintersportbestemming zeker verkorten. Al zal je toch de nodige tijd in de auto doorbrengen. Het meest veilig en comfortabel doe je dat in een auto die elk terrein de baas is. Ken je de Renault Kadjar en de Renault Captur al? Deze stoere en robuuste auto’s zijn ideaal voor iedere wintersportliefhebber!


3 reacties

Gesloten voor reacties.