Kinderen zijn baas in Filzmoos

Filzmoos is een waar paradijs, Jannes verbleef er deze winter en schreef er ook een leuke blog over. Die kan je hier nog even nalezen. Zoals Jannes het al aanhaalde vooral voor een wintersportvakantie met kinderen is Filzmoos de ideale bestemming. Ben je hier ondanks zijn artikel nog niet van overtuigt dan geef ik jou nog 5 goede redenen waarom je met jouw kroost richting dit leuke partnergebied te reizen! Vooral als je hen wil leren wintersporten is dit een bestemming die je moet onthouden. Misschien nog leuk om last minute te boeken dit wintersportseizoen?

5 redenen om met jouw kinderen richting Filzmoos te reizen

De pistes zijn er heerlijk breed, ideaal wanneer je voor een eerste keer op de latten of een snowboard staat. Want eerlijk, van die smalle pistes, daar wordt niemand vrolijk van tijdens zijn eerste kilometers. Het is ook makkelijker om gewoon bochten te leren maken op een brede piste. In Filzmoos is er zelf 13 kilometer die uiterst “familievriendelijk” zijn. Steile hellingen zijn hier uit den boze.

De meeste pistes zijn er blauw en rood, ideaal voor beginners en natuurlijk de kleinste van de familie. Je gaat hier niet ineens op een steile afdaling staan. De meeste rode pistes kan je ook gewoon vermijden dankzij blauwe tussen-stukken. Voor de oudste van het gezin zijn er de rode om over te knallen.

Heerlijk brede pistes in Filzmoos

Grootste voordeel is ook de afwezigheid van wachtrijen aan de liften. Hier leer je dus zonder stress jouw eerste liftjes nemen en voor een gevorderd wintersporters is het ook nog fijn. Niets is meer stresserend dan een wachtrij toch? En dan heb ik het nog niet over het voorsteken of het duwen. Wat ik stiekem ook heel fijn vind is dat je hier gewoon volledig kan afdalen richting de vallei. Niets leuker om jouw dag te eindigen dan een complete afdaling.

Wil je meer informatie over de drie skischooltjes in Filzmoos, dan kan je even hier klikken. Je hebt hier bij deze schooltjes onder meer een mascotte, kinderdisco, een toverbos, … maar ze leren hier natuurlijk ook de beste techniek om goed te skiën of snowboarden.

Kinderen in de skischool van Filzmoos

Als laatste staat dit wintersportgebied bekend voor zijn vriendelijk personeel! Ze geven jouw graag een helpende hand wanneer dit nodig is! Je hoort het al, je kan hier een zorgeloze vakantie ervaren als gezin.

Heb jij ervaring met dit partnergebied? Deel het hieronder!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

1 reactie

Gesloten voor reacties.