die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

5 goede redenen om met kinderen naar Filzmoos te gaan!

check ook eens

1 Reactie

 1. Michel schreef:

  Even een reactie van onze kant.

  Dit jaar voor de 3e keer naar Filzmoos geweest.

  We kiezen voor Filzmoos omdat het erg overzichtelijk is voor onze kinderen van nu 5 en 7 jaar.
  De kids hebben les gehad bij skischool Bogei, 1van de 3 skischolen.

  Bogei geeft de lessen middenin het dorp, heeft een eigen tellerlift ( voor iedereen toegankelijk met een skipas)en een lopende band.

  Prima faciliteiten zeker voor kinderen, het is zoals gezegd erg overzichtelijk, prima skileraren en leraressen. Wat wel opviel,was de grote van de klasjes, in sommige klasjes zaten wel 10 kinderen, dat is wellicht erg veel.

  Je kan als ouder tijdens de lessen makkelijk en snel zelf skiën en je komt je kinderen ook vaak tegen tijdens het skiën.

  Dit jaar was alleen restaurant Happy Filzmoos open, Restaurant Olympia is ermee opgehouden dat merk je wel als je tussen de middag wat wilt eten. Erg druk!

  Skigebied Filzmoos is verder erg rustig je verbaasd je echt over het aantal mensen. Waarschijnlijk gaan veel mensen een dagje naar de deelgebieden die makkelijk aan te rijden zijn zoals Flachau, Zauchensee, Altenmarkt etc.

  Skigebied Filzmoos is niet groot circa 12km, blauwe, rode en 2 zwarte afdalingen.
  De pistes bij de Papageno bahn zijn breed en erg mooi, er loopt een gondel naar boven.

  Bij de Grosberg bahn loopt een vier persoons stoeltjeslift, wel verouder. Vanaf de Grosberg bahn heb je diverse afdalingen voor verschillende niveaus. Je kan richting Neuberg skiën, waar je wel verouderde liften tegenkomt. Mooslehen is een oude trage 2 persoonslift die je brengt naar een erg mooie en brede piste.

  Verderop kan je richting Neuberg skiën ook erg leuke pistes echter in dit gebied allemaal sleepliften. Eigenlijk niet meer van deze tijd.

  Omdat Filzmoos aangesloten is bij de Skiamade zijn de prijzen van de skipassen ook relatief hoog.
  Je kan wel meerdaagse dagkaarten voor alleen Filzmoos en Eben kopen maar deze zijn relatief ook hoog voor datgene wat je krijgt. Verouderde infrastractuur, maar wel lege, rustige en goed geprepareerde pistes.

  Wat ik begrijp zijn er in de toekomst geen nieuwigheden te verwachten in dit gebied, erg jammer.
  Dat is wel een nadeel, de oude en langzame liften met nog veel sleepliften. Wellicht dat het daarom zo rustig is…elk nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar zeggen…

  Groeten,
  Michel

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.