Waterpret is voor vele een essentieel onderdeel van de zomervakantie. Wil je genieten van een aangename temperatuur, niet te ver van huis, ga dan richting Savoie Mont Blanc en kies voor één van deze meren. Kies uit Le Lac Léman, Le Lac d’Annecy, Le Lac du Bourget of Le Lac d’Aiguebelette. Heb je nog geen vakantieplannen, blijf dan zeker even lezen.

Deze meren zijn een ideale vakantieplek

De meren in deze post bevatten alles wat je nodig hebt op vakantie. Je kan hier terecht om te sporten, te relaxen en te genieten. Je hoort het al, voor iedereen is hier iets. Wil je op een strandvakantie dichtbij dan kan je richting deze gebieden. De kids leven zich uit in het water, jij kan genieten van een goed boek. De volgende meren zijn de prachtigste van Savoie Mont Blanc, met elk hun specifieke kenmerken.

Le Lac Léman

Le Lac Léman ga je beter kennen onder de naam het meer van Genève. Dit prachtige meer bevindt zich op de grens tussen Zwitserland, in het Noorden en Frankrijk, in het Zuiden. Dit meer is het grootste van West-Europa en ideaal voor elke vakantie. Relax op het natuurlijke zandstrand Excenevex of ga hier surfen,zeilen, kajakken, roeien of duiken.  Naast een sportieve vakantie is dit ook een romantische trekpleister. De kuuroorden van Thonos-Les-Bains en Evian- Les- Bains bevinden zich hier. Daarnaast is dit gebied gekend voor die typische riviera sfeer die bij vele onder ons enorm geliefd is.

Meer info vind je hier, ook de foto is afkomstig van deze website.

Vue-sur-le-lac-Leman-depuis-le-site-ornithologique-du-Hucel_format_1200x600

Barque-La-Savoie-sur-le-lac-Leman_format_1200x600

Le Lac d’Annecy

Dit prachtige meer bevindt zich in de streek Haute Savoie en is gekend om zijn zuiverheid. Het is al meer dan 18 000 jaar oud en gevormd uit het ijswater van de gletsjers. Van al de meren is dit één van de populairste gedurende de zomermaanden. Hier kan je wakeboarden, stand up paddelen, raften en zeilen. Heel populair in dit gebied is het parapente,maar je kan hier ook terecht voor de klassiekers zoals mountainbiken, wandelen en via ferrata.

Meer informatie vind je hier, ook de foto is afkomstig van deze website.

18443311_417699985268558_6014620730430324736_n

Croisiere-sur-le-lac-d-Annecy_format_1200x600

Le Lac du Bourget

Locals kennen dit meer als Lac d’Aix en noemen het met trots het grootste van Frankrijk. In oppervlakte is het meer van Genève groter, maar dat ligt niet compleet in Frankrijk. Rondom dit meer vind je verscheidene stranden en prachtige jachthavens. Watersporten is hier enorm belangrijk, je kan hier echt alles doen! Van duiken, zeilen, raften, wakeboarden tot zelfs vissen. Het dorp Bourget-du-Lac heeft tal van historische gebouwen en heerlijke restaurants.

Meer info vind je hier, ook de foto is afkomstig van deze website.

Panorama-sur-le-lac-du-Bourget-landing_format_1200x600

Lac-du-Bourget_format_1200x600

Le Lac d’Aiguebelette

De naam van dit meer komt van de prachtige groene kleur van het water. Het smaragd groen straalt rust en sereniteit uit. Net zoals bij de andere meren is de ecologie hier enorm belangrijk. Elektrische motorboten zijn niet toegelaten en de nadruk ligt hier op eco-toerisme. Rondom het meer zijn er 7 witte stranden en in de zomermaanden kan het water een temperatuur halen van 27°C. Je kan hier prachtige wandelingen en fietstochten maken. Maar ook kajakken, paddelen en aan canyoning doen. Ontdek de watervallen, rivieren en pracht van de natuur op een energieke, sportieve manier.

Meer info vind je hier, onderstaande foto’s zijn ook afkomstig van deze website.

iles-lac-Aiguebelette lac-aiguebelette1

Van al de bovenstaande ben ik vooral betoverd door Lac d’Aiguebelette. Ik denk dat de eilandjes er voor iets tussen zitten, of ligt het aan de prachtige groene kleur? Op de website van Savoie Mont Blanc kan je de nodige informatie vinden om jouw roadtrip richting deze meren te plannen.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!