Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

4 dagen winter in Alpen voor Scandihoog?

check ook eens

47 Reacties

  • michel schreef:

   Skiinformatie moet je links laten liggen, is de telegraaf onder de wintersport ” nieuws” sites. Zijn verantwoordelijk voor het afschuwelijke winterprogramma Ski & More op RTL4.

 1. vanDam schreef:

  Op de Resterhöhe in het gebied van Kitzbühel zijn ze weer begonnen met het uitrijden van het sneeuwdepot, vanaf aankomend weekend zou er weer geskied kunnen worden. Vorig jaar was het al een weekend eerder.

 2. Robin schreef:

  Ha lekker winterse berichten; zin in voorpret!!

 3. Eric | schreef:

  Skiën op Resterhöhe een weekie later…ook omdat het dan pas herfstvakantie is……. en heb zo n idee wie daar dan bij zijn. Stefan?

  • Stefan Kaptein schreef:

   Vrijdag gaan we weer richting ons “tweede huis” in Brixen im Thale. Zaterdag gaan we de eerste meters weer maken op de skies op Resterhöhe, kan niet wachten.

 4. Asten (Harmelen) schreef:

  Zo richting het wintersportseizoen houd ik altijd de 850hPa nulgraden lijn’ in de gaten.
  Zodra die voor een behoorlijk deel van de tijd over de Alpen ligt stijgen de kansen voor een blijvend sneeuwdek boven de 1400/1500 meter aanzienlijk.

  Zo ver is het nog lang niet… dan zijn we zeker 4 tot 6 weken verder…
  Wij gaan pas de 20e december richting Oostenrijk maar leuk om de reacties van Eric en Stefan te lezen als ze Resterhöhe onveilg gaan maken !

  • Hans schreef:

   Dan wil ik wel even bewijsmateriaal zien in de vorm van foto…………….
   Mmmmmmmmmmmmmm
   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1571078281.jpeg[/img]

 5. Hans schreef:

  Ter info. Gelieve hier niet op te reageren. Houden we het gezellig 😉
  https://www.iceagenow.info/there-is-no-climate-emergency-2/#more-29695

 6. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1571088160.jpeg[/img]
  Vandaag weer een prachtige dag.(Bettmersee) maar aan alles komt een eind. Morgenmiddag veel regen en misschien in de nacht overgaand in sneeuw. Woensdag verwacht ik weer zon hier.

 7. Jeroen amsterdam schreef:

  Toch wel winterpotentie in de kaarten al is het nog veel te vroeg om conclusies voor de aankomende winter op te trekken. Ik durf pas in november mijn hellmann voorspelling te deponeren.

  Wel zien we hieronder dat er al kans is op een blokkade met een laag druk gebied boven de Britse eilanden die eigenlijk nergens heen kan. Nog even nattigheid bij ons dus.
  [img]https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU18_120_1.png[/img]

  De straalstroom meandert aardig en is nog niet op volle oorlogsterkte als je het mij vraagt.
  [img]https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU18_120_22.png[/img]

  Poolwervel komt langzaam op gang en die moeten we natuurlijk in de gaten houden voor de echte winters. Iemand een archief waar ik dit kan vergelijken met andere jaren? wetterzentrale.de is vrij beperkt daarin.
  [img]https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPNH18_120_41.png[/img]

 8. Hans schreef:

  Winterpotentie zeker! De volgende run GFS 00 laat vanaf de 27e polaire lucht met wind uit N/NW stromen.
  (Natte) sneeuwkansen, hogerop meer kans.

 9. Hjs schreef:

  IJsvorming noordpool komt zeer moeizaam op gang, combinatie van warm water en relatief hoge temperaturen. Uiteraard weinig verrassend. Helpt wel bij het vrijmaken van de noordelijke vaarroute en het gaan exploiteren van de daar aanwezige Olie en gasvoorraden…

  https://www.wintergek.nl/actueel/zeeijs

 10. Wessel schreef:

  Hier in München vandaag nog een keer richting de 25 graden, voor een keer bevalt de föhn aan de noordkant me wel! Zal zo wat foto’s uploaden van afgelopen weekend vanaf de Spitzingsee. Goldener Oktober ten top! Op naar de winter 🙂

 11. Rob m schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1571138002.jpeg[/img]

 12. Rob m schreef:

  Met een dikke knipoog uiteraard

 13. Joalie schreef:

  Deze kwam ik net tegen, altijd leuk, een wintervoorspelling! https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/478503/winterverwachting-2019-2020-alweer-een-strenge-winter-op-komst. Iemand die hier nog iets zinnigs over kan zeggen of aan toevoegen?

 14. Michel schreef:

  https://www.climategate.nl/2019/10/wat-is-het-nut-van-zonnepanelen-op-akkers-en-wie-heeft-daar-voordeel-bij/
  Ik hoop dat hier iemand dit verhaal kan ontkrachten!! 13 voetbalvelden volzetten met zonnepanelen om evenveel energie op te wekken in 1 jaar als de centrale in eemshaven in 3,666 uur ?????

  • Tije schreef:

   Tsja, ongelofelijk maar zeer waarschijnlijk waar. Niemand die hier iets aan gaat doen, want het is een offerande voor moeder Aarde, zo heb ik net nog aan mijn dochter uitgelegd.

  • Michel schreef:

   @Hjs, jij misschien?

   • Hjs schreef:

    Zal zeker waar zijn. Het hele debat van zowel links als rechts is geheel vergiftigd. Ben erg benieuwd hoe de komende 25 jaar gaan verlopen. Hou mijn hart vast een beetje.
    Ik zie hoofdzakelijk meningen verzinsels. Die climategate kan ik echt niet lezen. Zoveel kul. Net zoals ik linkse idioten die schreeuwen dat de mensheid op uitsterven staat ook alleen maar kul hoor uitkramen.
    Vrees dat het eerst nog erger moet worden voordat het beter wordt.

    Over die zonneparken weet ik niks. Wil me er ook niet in verdiepen. Vind het waanzin om een klein land daar mee vol te zetten. Op daken ed prima, maar niet hele velden. Er zijn volop plekken op aarde waar geen mens woont, met ook meer zon, gebruik die zou ik zeggen.

 15. Raymond schreef:

  Ok, kunnen nu tot aan het voorjaar alle in positieve zin de klimaat gekkies ff stoppen met het posten van berichten over zonnepanelen en stikstof etc etc. Heb gewoon zin om op deze site heerlijke berichten te lezen over het weer, winter, sneeuw, ijs, stormen en ga zo maar door.
  Dank u!

 16. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1571167623.jpeg[/img]
  Natte sneeuw!

 17. Frans v schreef:

  Ik weet niet of meer het gevolgd hebben maar Nirmal Purja heeft vandaag zn permit voor Shishapangma ontvangen! https://www.instagram.com/p/B3onbzfjAvH/?igshid=1xa0mf4par9ku

  Zie ook https://www.redbull.com/au-en/project-possible-nirmal-purja-climbing-worlds-highest-peaks-record

 18. Geen sneeuw schreef:

  Ajb hier nog geen sneeuw in de Pyreneeën. Wij downhillbikers willen nog even aan hun trekken komen en nog geen snowboarder worden.

 19. Klimaatgekkie schreef:

  Klimaatprobleem is zo 2019. Vanaf 2020 moet het zwaartekrachtprobleem de aandacht krijgen. Er komt steeds meer zwaartekracht zodat het niet meer leefbaar wordt voor volgende generaties. Daar moet iets aan gedaan worden. We eten te ongezond. Er zit te veel ijzer in ons bloed daardoor keren de polen zicht zo zwaar tegen elkaar dat we uit elkaar drukken en we alsnog een platte aarde dreigen te worden. We moeten gevarieerder eten om de aarde te redden. Hoop dat ik op deze manier het denkbeeld van een klimaatgekkies heb beschreven en het weer over de winter kan gaan.

 20. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1571203659.jpeg[/img]
  Een uurtje nog winter en dan denk ik weer zomer.haha plus 1 en windstil.

 21. Spyfromthesky schreef:

  Ik denk dat als iedereen in de L.L. “goed gemutst” is, dat het dan lekker koud is en winter in de lage landen :>).

  Een hoog onder Groenland, geeft al snel een koelere en noordelijke stroming voor de L.L. Gaat zoiets eens afspelen nog in oktober om ons maandgemiddelde nog een beetje te redden?! Het kan!

  Spyfromthesky (Arnold)

 22. Hans schreef:

  Het kriebelt al behoorlijk….. 😉
  Dolomiten, SNEEUW

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1571216217.jpeg[/img]

 23. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1571227573.jpeg[/img]
  Weer zomer in leukerbad(thermen)

 24. Jeroen amsterdam schreef:

  Het amerikaanse model houdt nog steeds vast aan een meanderende straalstroom. Hieronder een plaatje van 5 dagen vooruit. Zie knik boven Spanje. Daar komt een bel met koude bovenlucht te hangen.

  [img]https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU18_120_22.png[/img]

  Later zorgt deze voor een uitdiepend laagdrukgebied boven de middellandse zee en vervolgens onstaat er nog een koude put boven de Azoren en een rug van hogedruk die aansluiting zoekt met Groenland. Al met al een goede winterse setting. Natuurlijk nog te vroeg voor winter bij ons. Er is nog teveel warme lucht op het continent zelf.

  [img]https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU18_180_1.png[/img]

  Bovenstaand is meer dan 5 dagen vooruit, maar zowel het Europese als het Amerikaanse model voorspellen dit in grote lijen. Het lage drukgebied boven de middellandse zee kwam ook in Hajo’s verhaal voor in dit topic. De modellen zijn dus goed bezig als je het mij vraagt.

  Nog even en we kunnen aan de dagelijkse berichten beginnen 😉 geen druk Hajo.

  • Hans schreef:

   Spanje vind ik rond 5 dec. interessant 😉
   Wel heel ver weg maar je ziet (ook eerder) het noorden en oosten afkoelen. Mooi dat Hoog boven de pool. Hajo komt binnenkort wel uit z’n zomerslaap…..
   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1571290185.png[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.