Klik voor grotere platen

Lekkere vette pow zeg! 😉

Klik voor grotere kaart

In de Alpen wordt de het komende dagen brrrrrrr (zie tips in dit bericht). En dat is zoals ik hierrrr heb uitgelegd het gevolg van de zeer droge lucht en Siberische oostenwind die te danken / te wijten zijn aan neerslag en cyclonale draaiing in Italië en op de Balkan. Sinds vannacht krijgen de Apennijnen en ook de Etna de volle laag en morgen zit dat op de Balkan en in Griekenland.

Om in de alpiene sfeer te blijven in deze dagen van LL-winter hier een set  webcams uit de Apennijnen + Etna:
[fbphotos id=341871279180417]

Hieronder graag reacties van mensen die wel eens in de Apenijnen hebben geskied!Heb jij wel eens in de Apennijnen geskied, of in de Abruzzen of op de Etna of op de Balkan?   Deel je ervaring met ons!

Categorieën: ItaliëWebcams

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.