Klik voor grotere platen

Lekkere vette pow zeg! 😉

Klik voor grotere kaart

In de Alpen wordt de het komende dagen brrrrrrr (zie tips in dit bericht). En dat is zoals ik hierrrr heb uitgelegd het gevolg van de zeer droge lucht en Siberische oostenwind die te danken / te wijten zijn aan neerslag en cyclonale draaiing in Italië en op de Balkan. Sinds vannacht krijgen de Apennijnen en ook de Etna de volle laag en morgen zit dat op de Balkan en in Griekenland.

Om in de alpiene sfeer te blijven in deze dagen van LL-winter hier een set  webcams uit de Apennijnen + Etna:
[fbphotos id=341871279180417]

Hieronder graag reacties van mensen die wel eens in de Apenijnen hebben geskied!Heb jij wel eens in de Apennijnen geskied, of in de Abruzzen of op de Etna of op de Balkan?   Deel je ervaring met ons!

Categorieën: ItaliëWebcams

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.