Jorne en ik hebben eind januari voor het eerst samen een hele dag geskied. En niet zo maar een dag. Een briljante dag. Qua weer. Qua sneeuw. Maar vooral qua skigebied. Of moet ik zeggen skigebieden? Want beneden aan de Ki-West stap je over van de Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental naar Kitzbühel – Kirchberg. De overgang mag geen naam hebben… je kunt het als één immens skigebied zien.

We zijn niet naar het verste punt geskied vanaf Hopfgarten. Dat was de Pass Thurn geweest bij de Resterhöhe pistes. Dan zijn we 42km van huis over de weg gerekend. Nee eind januari besloten we in Kitzbühel onderaan de Hahnenkamm de trein naar Oberndorf en St. Johann te nemen. Daar nog heerlijk op de flanken van het Kitzbüheler Horn geskied.

En daar aan het einde de mooiste poedersneeuw nog gevonden. Jorne verdient het even mooi in beeld te komen na zijn grappige einde van zijn Facebook Live uitzending van het avondskiën hier. Jorne ontdenkt al deze dingen waar ik als local nog niet eens aan toe kom. Hij was zowat ook mijn gids tot aan de Pengelsteinbahn. Daar kende ik weer beter de weg omdat ik vorig seizoen als skileraar werkte in Kitzbühel.

Uiteindelijk dus met de trein weer naar huis! Zonder overstappen. Zwitsers precies op tijd. Prima voor elkaar. Wat een dag! Lees het hele verslag op bärig.tirol.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.