Jorne en ik hebben eind januari voor het eerst samen een hele dag geskied. En niet zo maar een dag. Een briljante dag. Qua weer. Qua sneeuw. Maar vooral qua skigebied. Of moet ik zeggen skigebieden? Want beneden aan de Ki-West stap je over van de Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental naar Kitzbühel – Kirchberg. De overgang mag geen naam hebben… je kunt het als één immens skigebied zien.

We zijn niet naar het verste punt geskied vanaf Hopfgarten. Dat was de Pass Thurn geweest bij de Resterhöhe pistes. Dan zijn we 42km van huis over de weg gerekend. Nee eind januari besloten we in Kitzbühel onderaan de Hahnenkamm de trein naar Oberndorf en St. Johann te nemen. Daar nog heerlijk op de flanken van het Kitzbüheler Horn geskied.

En daar aan het einde de mooiste poedersneeuw nog gevonden. Jorne verdient het even mooi in beeld te komen na zijn grappige einde van zijn Facebook Live uitzending van het avondskiën hier. Jorne ontdenkt al deze dingen waar ik als local nog niet eens aan toe kom. Hij was zowat ook mijn gids tot aan de Pengelsteinbahn. Daar kende ik weer beter de weg omdat ik vorig seizoen als skileraar werkte in Kitzbühel.

Uiteindelijk dus met de trein weer naar huis! Zonder overstappen. Zwitsers precies op tijd. Prima voor elkaar. Wat een dag! Lees het hele verslag op bärig.tirol.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

2 reacties

Gesloten voor reacties.