Vanochtend heb ik en ook niemand van het team tijd voor een uitvoerig weerbericht. Wel ben ik 100% aan de bak voor wintersportweerman.nl. De unieke kans voor iedereen om bij te dragen aan een doe-het-zelf-weerbericht. Als kapstok geef ik even het unieke event dat 300 skiërs waaronder veel blije schoolkinderen gisteren ingesneeuwd raakten op Mt. Hutt. Ze overnachtten noodgedwongen in een restaurantgebouw. Wat een blije hoofden zeg. Je krijgtt zo zelf ook weer zin in wintersport en ingesneeuwd raken. Zie ook onderstaande video!

httpv://www.youtube.com/watch?v=AhRNxSvyGtk

Graag de pluimen en alles hieronder delen en bediscussiëren. Ik doe die van gisteravond nog ff.

Schermafbeelding 2013-09-05 om 09.23.50

De temperatuurcrash nog heftiger dan gisteren. Doet me denken aan mijn bericht uit het voorjaar – 30 mei om precies te zijn – met de vraag: “Is 15°C de new normal?” Dat was dus niet zo. 2013 werd een van de mooiste zomers ever. Maar hoe gaat het verder? En wie verklaart hoe de crash in de nieuwe berekening samen gaat met nul neerslag? Suc6!

Kleine aanvulling Ronaldo:

[dc_slider slider=”22494″ captions=”true”] Graag wil ik wat dieper ingaan op de situatie in Nieuw Zeeland. De komende week gaat daar een bak met sneeuw vallen, oi oi oi!! Door een zuidwestelijk stroming wordt koude polaire lucht rechtstreeks vanuit Antarctica richting, niet alleen Nieuw Zeeland, maar ook richting Tasmanië en Australië geblazen. En zoals julie weten, of niet, draait een lagedrukgebied op het zuidelijk halfrond met de klok mee. Mount Hutt gaat een heftig weekje tegemoet. Bijzonder veel sneeuw en bijzonder koud. Wellicht leuk, nu het hier tropisch is, om e.e.a. in de gaten te houden.

Tot slot nog een mooi stukje meteofictie voor onze omgeving. Rustig herfstweer richting eind september voor de Lage Landen. Maar het oosten van Europa wordt een stukkie kouder. Een eerste aanloop om het brongebied van onze horrorwinter 😉  af te laten koelen??? Wie weet. Komen we tegen die tijd op terug.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

47 reacties

Gesloten voor reacties.