Vanochtend heb ik en ook niemand van het team tijd voor een uitvoerig weerbericht. Wel ben ik 100% aan de bak voor wintersportweerman.nl. De unieke kans voor iedereen om bij te dragen aan een doe-het-zelf-weerbericht. Als kapstok geef ik even het unieke event dat 300 skiërs waaronder veel blije schoolkinderen gisteren ingesneeuwd raakten op Mt. Hutt. Ze overnachtten noodgedwongen in een restaurantgebouw. Wat een blije hoofden zeg. Je krijgtt zo zelf ook weer zin in wintersport en ingesneeuwd raken. Zie ook onderstaande video!

httpv://www.youtube.com/watch?v=AhRNxSvyGtk

Graag de pluimen en alles hieronder delen en bediscussiëren. Ik doe die van gisteravond nog ff.

Schermafbeelding 2013-09-05 om 09.23.50

De temperatuurcrash nog heftiger dan gisteren. Doet me denken aan mijn bericht uit het voorjaar – 30 mei om precies te zijn – met de vraag: “Is 15°C de new normal?” Dat was dus niet zo. 2013 werd een van de mooiste zomers ever. Maar hoe gaat het verder? En wie verklaart hoe de crash in de nieuwe berekening samen gaat met nul neerslag? Suc6!

Kleine aanvulling Ronaldo:

[dc_slider slider=”22494″ captions=”true”] Graag wil ik wat dieper ingaan op de situatie in Nieuw Zeeland. De komende week gaat daar een bak met sneeuw vallen, oi oi oi!! Door een zuidwestelijk stroming wordt koude polaire lucht rechtstreeks vanuit Antarctica richting, niet alleen Nieuw Zeeland, maar ook richting Tasmanië en Australië geblazen. En zoals julie weten, of niet, draait een lagedrukgebied op het zuidelijk halfrond met de klok mee. Mount Hutt gaat een heftig weekje tegemoet. Bijzonder veel sneeuw en bijzonder koud. Wellicht leuk, nu het hier tropisch is, om e.e.a. in de gaten te houden.

Tot slot nog een mooi stukje meteofictie voor onze omgeving. Rustig herfstweer richting eind september voor de Lage Landen. Maar het oosten van Europa wordt een stukkie kouder. Een eerste aanloop om het brongebied van onze horrorwinter 😉  af te laten koelen??? Wie weet. Komen we tegen die tijd op terug.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

47 reacties

Gesloten voor reacties.