Schruns Montafon

Schruns vanochtend - Klik voor grotere afbeelding

Ruwweg kan ik zeggen dat het tussen vanochtend heel vroeg en morgen rond het middaguur onafgebroken sneeuwt langs de hele noordkant van de Alpenboog met als grote vraag hoe ver de sneeuwval doordringt in de Franse Alpen. Vanochtend sneeuwt het in elk geval stevig in La Chapelle d’Abondance in de Portes du Soleil waar de Nederlander Alke Staal zijn hotel Esprit Montagne drijft. Ook Caroline Kössler van Ansitz Felsenheim in Lermoos meldt stevige sneeuwval (zie ook Nederlanders in de sneeuw).

sneeuwstormwaarschuwing 1502

Klik voor leesbaar

Het wordt dus weer een hele dag webcamspotten hier op deze site bij webcams (op hoogte gesorteerd) en bij de partnersite sionvalais.com. Ineke merkt terecht op dat het niet alleen genieten is met die sneeuwval, maar door de hevige wind ook afzien. De Oostenrijkse weerdienst heeft ook een sneeuwstormwaarschuwing afgegeven. Het is dus gewoon weer een herhaling van zetten, van een weertype dat we voor de vorstperiode keer op keer op keer hebben gezien! Wat een sneeuwseizoen is dit!

Hieronder mijn ochtendverzameling webcams…

[fbphotos id=352744361426442]

In de reacties graag de links naar de cams waar jij het ziet sneeuwen en opgeslagen plaatjes delen op de facebook fanpagina Wintersportweer.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.