Schruns Montafon

Schruns vanochtend - Klik voor grotere afbeelding

Ruwweg kan ik zeggen dat het tussen vanochtend heel vroeg en morgen rond het middaguur onafgebroken sneeuwt langs de hele noordkant van de Alpenboog met als grote vraag hoe ver de sneeuwval doordringt in de Franse Alpen. Vanochtend sneeuwt het in elk geval stevig in La Chapelle d’Abondance in de Portes du Soleil waar de Nederlander Alke Staal zijn hotel Esprit Montagne drijft. Ook Caroline Kössler van Ansitz Felsenheim in Lermoos meldt stevige sneeuwval (zie ook Nederlanders in de sneeuw).

sneeuwstormwaarschuwing 1502

Klik voor leesbaar

Het wordt dus weer een hele dag webcamspotten hier op deze site bij webcams (op hoogte gesorteerd) en bij de partnersite sionvalais.com. Ineke merkt terecht op dat het niet alleen genieten is met die sneeuwval, maar door de hevige wind ook afzien. De Oostenrijkse weerdienst heeft ook een sneeuwstormwaarschuwing afgegeven. Het is dus gewoon weer een herhaling van zetten, van een weertype dat we voor de vorstperiode keer op keer op keer hebben gezien! Wat een sneeuwseizoen is dit!

Hieronder mijn ochtendverzameling webcams…

[fbphotos id=352744361426442]

In de reacties graag de links naar de cams waar jij het ziet sneeuwen en opgeslagen plaatjes delen op de facebook fanpagina Wintersportweer.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.