Alles in ogenschouw nemende is het meest bijzondere vanavond de sterke vergroting van de kans op aanhoudende vorst minimaal tot 15 februari en mogelijk tot 20 februari en verder. Ik wil even niet te veel meer stechelen over of er nu 10 of 30cm sneeuw komt en waar, want met de stormachtige wind wordt het toch al drama. En we willen ook op de schaats. Dus mooi dat Friesland minder sneeuw heeft. Maar de modellen zitten nu ook in een wedstrijdje wie de koudste ochtenden kan berekenen. Het Canadese model is momentel koploper met -23ºC in Wanssum of all places. Maar in heel dat paarse gebied is het rond -20ºC op donderdagochtend 11 februari.

Check nu toch wat het KNMI nu weer berekent! Die ijspluim man. Maandag de 15e 17cm ijs. En wij Nederlanders weten allemaal wat dat betekent. OK het ensemblegemiddelde doet maar 13cm. Dus moeten er nog een paar dagen bij. En die zijn dus berekend vandaag ook. Maar kijk die blauwe controlerun. Nu ja ze hebben bij het KNMI dus geen natuurijshoogleraar. En zodoende heeft niemand enig idee wat die sneeuw nu precies gaat doen met de ijsvorming.

Wie het weet mag het zeggen. Daar zijn de reacties voor….

Actuele ijspluimen hierrrr en actuele ensembles hierrr.

De lange bespreking van de weermodellen vanavond stond hierrr.

In het belang van de nationale veiligheid houd ik tot zondag alles gratis beschikbaar voor iedereen. Te veel mensen hebben ook al mooie donaties gedaan. Gisteren zeer veel maar ook vandaag weer. Dus die blokkeer je niet.

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hou het gezellig!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Aart · 5 februari 2021 op 23:50

Check ook nog even Noord-Amerika (prikpunt Chicago) diepvries K..O..U..D..
https://i.postimg.cc/y8R6ycwW/chicago-KOUD-5-2-2021.jpg

PS: als dat virus nou eens niet tegen kou kan 🙂 ?

Bart (Amsterdam) · 6 februari 2021 op 00:04

Gegeven de wind, zou het goed kunnen dat de grotere wateroppervlakken pas op dinsdag (of later) dichtvriezen, denk ik. Dus de sneeuw van zondag zal geen probleem zijn. In de delen van NL waar veel sneeuw valt, zal het later in de week nog wat kouder worden, dus dat helpt… Afwachten maar, het ziet er heel goed uit!

Gesloten voor reacties.