Alles in ogenschouw nemende is het meest bijzondere vanavond de sterke vergroting van de kans op aanhoudende vorst minimaal tot 15 februari en mogelijk tot 20 februari en verder. Ik wil even niet te veel meer stechelen over of er nu 10 of 30cm sneeuw komt en waar, want met de stormachtige wind wordt het toch al drama. En we willen ook op de schaats. Dus mooi dat Friesland minder sneeuw heeft. Maar de modellen zitten nu ook in een wedstrijdje wie de koudste ochtenden kan berekenen. Het Canadese model is momentel koploper met -23ºC in Wanssum of all places. Maar in heel dat paarse gebied is het rond -20ºC op donderdagochtend 11 februari.

Check nu toch wat het KNMI nu weer berekent! Die ijspluim man. Maandag de 15e 17cm ijs. En wij Nederlanders weten allemaal wat dat betekent. OK het ensemblegemiddelde doet maar 13cm. Dus moeten er nog een paar dagen bij. En die zijn dus berekend vandaag ook. Maar kijk die blauwe controlerun. Nu ja ze hebben bij het KNMI dus geen natuurijshoogleraar. En zodoende heeft niemand enig idee wat die sneeuw nu precies gaat doen met de ijsvorming.

Wie het weet mag het zeggen. Daar zijn de reacties voor….

Actuele ijspluimen hierrrr en actuele ensembles hierrr.

De lange bespreking van de weermodellen vanavond stond hierrr.

In het belang van de nationale veiligheid houd ik tot zondag alles gratis beschikbaar voor iedereen. Te veel mensen hebben ook al mooie donaties gedaan. Gisteren zeer veel maar ook vandaag weer. Dus die blokkeer je niet.

Doneer

Persoonlijke informatie

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hou het gezellig!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

2 reacties

Aart · 5 februari 2021 op 23:50

Check ook nog even Noord-Amerika (prikpunt Chicago) diepvries K..O..U..D..
https://i.postimg.cc/y8R6ycwW/chicago-KOUD-5-2-2021.jpg

PS: als dat virus nou eens niet tegen kou kan 🙂 ?

Bart (Amsterdam) · 6 februari 2021 op 00:04

Gegeven de wind, zou het goed kunnen dat de grotere wateroppervlakken pas op dinsdag (of later) dichtvriezen, denk ik. Dus de sneeuw van zondag zal geen probleem zijn. In de delen van NL waar veel sneeuw valt, zal het later in de week nog wat kouder worden, dus dat helpt… Afwachten maar, het ziet er heel goed uit!

Gesloten voor reacties.