Alles in ogenschouw nemende is het meest bijzondere vanavond de sterke vergroting van de kans op aanhoudende vorst minimaal tot 15 februari en mogelijk tot 20 februari en verder. Ik wil even niet te veel meer stechelen over of er nu 10 of 30cm sneeuw komt en waar, want met de stormachtige wind wordt het toch al drama. En we willen ook op de schaats. Dus mooi dat Friesland minder sneeuw heeft. Maar de modellen zitten nu ook in een wedstrijdje wie de koudste ochtenden kan berekenen. Het Canadese model is momentel koploper met -23ºC in Wanssum of all places. Maar in heel dat paarse gebied is het rond -20ºC op donderdagochtend 11 februari.

Check nu toch wat het KNMI nu weer berekent! Die ijspluim man. Maandag de 15e 17cm ijs. En wij Nederlanders weten allemaal wat dat betekent. OK het ensemblegemiddelde doet maar 13cm. Dus moeten er nog een paar dagen bij. En die zijn dus berekend vandaag ook. Maar kijk die blauwe controlerun. Nu ja ze hebben bij het KNMI dus geen natuurijshoogleraar. En zodoende heeft niemand enig idee wat die sneeuw nu precies gaat doen met de ijsvorming.

Wie het weet mag het zeggen. Daar zijn de reacties voor….

Actuele ijspluimen hierrrr en actuele ensembles hierrr.

De lange bespreking van de weermodellen vanavond stond hierrr.

In het belang van de nationale veiligheid houd ik tot zondag alles gratis beschikbaar voor iedereen. Te veel mensen hebben ook al mooie donaties gedaan. Gisteren zeer veel maar ook vandaag weer. Dus die blokkeer je niet.

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hou het gezellig!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Aart · 5 februari 2021 op 23:50

Check ook nog even Noord-Amerika (prikpunt Chicago) diepvries K..O..U..D..
https://i.postimg.cc/y8R6ycwW/chicago-KOUD-5-2-2021.jpg

PS: als dat virus nou eens niet tegen kou kan 🙂 ?

Bart (Amsterdam) · 6 februari 2021 op 00:04

Gegeven de wind, zou het goed kunnen dat de grotere wateroppervlakken pas op dinsdag (of later) dichtvriezen, denk ik. Dus de sneeuw van zondag zal geen probleem zijn. In de delen van NL waar veel sneeuw valt, zal het later in de week nog wat kouder worden, dus dat helpt… Afwachten maar, het ziet er heel goed uit!

Gesloten voor reacties.