Zomervakantie in Montafon

Montafon is niet enkel in de winter een topbestemming ook in de zomer kan je je hier perfect uitleven! Luieren langs het zwembad, veel voldoening haal je er toch niet uit? Wel in het Montafon kan je gewoon een actieve zomervakantie beleven!  Daar heeft jouw lichaam ook nog wat aan en het doet wonderen voor de geest :-). Heb je nog geen idee waarheen? Wel dan blijf je best lezen want ik geef je 3 redenen om richting het Montafon te trekken. Eén ding is al zeker jouw adrenaline gaat snel omhoog, zeker wanneer je je aan een klimavontuur gaat wagen.

Aantal gegevens die bijdragen tot die top zomervakantie

Net zoals in de winter kan je hier in de zomer genieten van de prachtige bergtoppen. Ga richting 1 van de 11 dorpen, omhoog met de ebike, gewone mountainbike, op wandelschoenen of met 1 van de 16 kabelliften. Het hoogste punt is de prachtige Piz Buin op 3312 meter. Naast wandelen en fietsen kan je hier ook zwemmen in 5 openlucht baden of tennissen op 1 van de 7 pleinen.

Wat je hier ook hebt is natuurlijk de prachtige natuur. Adembenemend mooi.

Wandelen tijdens jouw zomervakantie

Dat kan in het Montafon, maar liefst 1161 kilometer aan gemarkeerde routes wachten op jou. Speciaal voor de kinderen zijn er de 9 Galga trails. Ga je voor een echte uitdaging probeer dan zeker één van de 16 thema trails waaronder het Smugglers’ land, de Silver trail of… wat dacht je van de 12 etappe lange Montafon Chalet tour. Zoek je overnachting op de bergen, dan kan je terecht in 1 van de 16 chalets. Schakel je liever een versnelling hoger, ga dan voor één van de 38 running trails.

zomervakantie in het Montafon

Een zomervakantie op de fiets

Naast wandelen heb je in het Montafon ook 262 kilometer aan mountainbikeroutes, de ene al wat zwaarder als de andere. Om het voor iedereen toegankelijk te maken kan je hier ook ebikes huren. Er zijn zo’n 3 verhuurplekken en maar liefst 27 oplaadpunten.

Leuk om te ontdekken in het Montafon zijn ook de Maisäss, die vind je vooral richting Montiel. Hier verblijven de boeren in de zomer samen met de koeien die ze laten grazen op de bergen.

zomervakantie in het Montafon

Een zomervakantie op hoogte

Met 17 via ferratas komen ook de klimliefhebbers hier aan hun trekken. Hiervoor heb je natuurlijk een grondige dosis lef en doorzettingsvermogen nodig. Gelukkig is er een cursus voor beginners, want aan onderstaande ga ik me ook niet wagen. Er zijn parcours voor verschillende niveau’s en er is zelfs eentje in het donker.

Wil je meer informatie over al de mogelijkheden in dit prachtige gebied? Klik dan hier!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!