3 redenen topdag Alpen

Sinterklaasdag kan op z’n mist een topdag genoemd worden. Heerlijke webcambeelden gaan jullie doen verlangen naar de Alpen. Ik kan jouw 3 redenen geven waarom het een topdag was en waarom jij het jammer gaat vinden dat je hier niet was. Deze foto hierboven vanuit Val d’Anniviers vat eigenlijk alles al samen. Prachtig zonnetje, heerlijke pistes en rust!  Niet getreurd ik zat helaas ook gewoon achter mijn computer weg te dromen.

3 redenen waarom het een topdag was in de Alpen

Zon, zon, zon en nog eens zon

Prachtig toch deze zonsopgang in Die Tauplitz. Ik deelde hem vroeg deze ochtend al op onze facebookpagina. En ik heb hem hieronder nog eens toegevoegd, want ik krijg er niet genoeg van. Van dit beeld word je toch stil. Die rood/oranje lucht, die nevel, wat had ik maar al te graag om 7H30 uit het raam kunnen kijken in dit prachtige partnergebied.

3 redenen waarom het een topdag was

Deze middag ging ik nog snel even de webcams bekijken en toen zag het er nog steeds prachtig uit in Die Tauplitz. De wolken hebben plaats gemaakt voor de zon! Heerlijk genieten in het zonnetje, wat een verschil met de grijze dag die wij hier hebben!

3 redenen waarom het een topdag was in de Alpen

Toppistes, in vergelijking met vorig seizoen

Vorig jaar ben ik rond deze periode in de Franse Alpen en het Montafon geweest. Wat een verschil. De sneeuwkanonnen hebben hun best gedaan de afgelopen dagen. En dan is er nog eens een flinke basis aan natuursneeuw gevallen de afgelopen weken. Waar ik vorig jaar nog dacht “ai hoe gaat dit zijn tijdens de kerstvakantie…”, heb ik er dit jaar alle vertrouwen in! Hieronder een leuk plaatje vanuit het Montafon. Alles heerlijk wit zoals het hoort.

3 redenen waarom het top is in de Alpen

Ik ben even gaan kijken naar de beelden van St. Anton am Arlberg en ja daar ook ziet het netjes wit. En onderstaand plaatje toont ook waarom ik zo hou van wintersporten in december.

Topdag in de Alpen

Het is heeeeerlijk rustig op de pistes

Ja wintersporten begin december staat garant op “lege” pistes. Geen drukke wachttijden, nergens aanschuiven,…. Niet alle pistes zijn geopend, maar dat mag je niet aan jouw hart laten komen! Indien je de kans hebt om richting de Alpen te rijden, zeker doen ;-).

Hieronder nogmaals het bewijs vanuit Obertauern.

3 redenen topdag Alpen

Deze webcambeelden zijn afkomstig van deze pagina.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.