insider tips voor in Breuil - Cervinia

We keren na een jaartje terug richting Italië om te skiën, dat betekent niet enkel pasta, ook geweldige pistes en de optie om ook even Zwitserland te ontdekken. In mijn vorige post lees je alles over de pistes zelf in Breuil-Cervinia, vandaag geef ik jullie wat meer insider tips. Zoals waar kan je lekker eten, onze campertips en dan nog het stukje Zwitserland.  Je kan trouwens mijn vorige verslag nog even hier nalezen.  

Insider tip 1 : eten in Breuil-Cervinia

Je hebt zo van die plekjes die je moet bezoeken wanneer je ergens bent, noem Rifugio Teodulo er zo eentje. Niet enkel kan je hier eten, je kan hier ook overnachten. Het uitzicht is adembenemend, je zit hier in het hoogste restaurant en je kijkt gewoon uit op de Cervino. Adembenemend. Het is een moment om te genieten. Daarnaast is het eten hier ook enorm lekker en betaal je hier zeker niet meer dan in bijvoorbeeld Oostenrijk.

Hieronder een plaatje vanuit het restaurant. En ook de binnenkant staat in het teken van de Matterhorn.

insider tip 1: lekkere plekken om te eten

Budgetvriendelijker en ook heerlijk vonden wij Cime Bianche Laghi, het is een leuk hutje, niets speciaal. Verwacht hier niet te veel poespas, maar het eten is overheerlijk. Een espresso heb je hier voor €1, een koekje €0,60 neem je daar een flesje water bij, tel er dan €2 bij. Het eten varieert in prijzen tussen €10 en €14! Ik blijf hier verbaasd van hoe budgetvriendelijk het is in Italië.  Enkel opgelet met de toiletten, die kunnen soms verrassend zijn. Hier heb je bijvoorbeeld nog een Frans toilet, in de nieuwere restaurantjes is dit niet meer.

En als laatste het splinternieuwe Rocce Nerre! Ook een uitzicht op de Matterhorn. Daar hoef je het niet alleen voor te doen, het is een trendy zaakje met kwalitatief eten. Een lekker chocolade broodje, heerlijke Aperol spritz (met wel genoeg alcohol, sorry Oostenrijk, eerlijk is eerlijk), top kopje koffie en fine dining. Daarnaast is hier ook nergens aprés-ski muziek te horen en dat vind ik persoonlijk best een verademing.

Hieronder een plaatje van de buitenkant, en de moderne binnenkant.

De bar waar je terecht kan voor een snelle hap is self-service in het restaurant zelf is er bediening.

Beneden in het dorp houden we halt bij Birdy Bakery. Echt, wat een topplek. Je hebt hier lekker zoete gebakjes, maar ook voor een drankje na het skiën kan je hier terecht. Ik ben fan. Daarnaast ook weer enorm democratische prijzen. Laat je door het woord “aprés-ski” niet van de wijs brengen, ze hebben hier lekker gebak, heerlijke pizza en ander lekkers! Plus deze vriendelijke dames hebben mij gewoon een brood meegegeven aan het einde van de dag.

En als laatste heb je hier tal van restaurantjes die enorm de moeite zijn in het dorp. Van Le Blason, Maison Jean Biche da Mario, L’Aplache (in Valtourneche), La Luge (in Valtourneche) tot Sotto Zero. Keuze alom dus. Hou je van pizza ga dan naar Sotto Zero maar vergeet niet te reserveren. De andere restaurantjes bieden de typische keuken van Valle d’Aosta. Let wel op, in veel plekken vragen ze “coperto”, een soort van bedieningsgeld. Het is geen fooi, maar kan variëren tussen 50 cent tot 4 euro per persoon. Het is iets typisch Italiaans, wij hebben het ondervonden bij Teodulo en Sotto Zero.

De 2de insider tip: ga eens richting Zwitserland

Wij hadden het geluk om richting Zermatt te gaan en de ultramoderne gondel te proberen. Ja hieronder zie je de gondel die je naar het hoogste punt brengt. Snel? Ja! Comfortabel? Ja! En daarna kom je uit in een “tunnel”. Het is een zeker een belevenis te noemen. Ben je in Cervinia dan is dit zeker eens leuk om te ervaren. Vooral omdat je helemaal niet in Zwitserland hoeft te verblijven om toch dit prachtig wintersportgebied te ontdekken. Ik post hier later nog een fotoberichtje van.

Hieronder een plaatje van de Zwitserse kant, natuurlijk was nu ook niet meer alles open in Zermatt. Je ziet op deze foto wel de gletsjer, spot jij hem? Net zoals aan de Italiaanse zijde van Breuil – Cervinia heb je hier extreem brede pistes.

Tel daar nog is bij dat je in de wintermaanden ook nog tot in Valtourneche kan en je hebt gewoon eindeloos veel opties. Hier even de skimap van het hele gebied. Indien je hem op de website wil bekijken, klik je maar even hier.  Wat me enorm kan plezieren is dat hier nog zoveel pistes open zijn ondanks dat het al mei is. Een echte luxe.

De laatste insider tip “hoe doe je dat met de camper”

Wij parkeren onze camper net buiten het dorp van Breuil- Cervinia op de daarvoor voorziene camperplaats. Je hebt hier stromend water en een plek om jouw afvalwater te lozen. Daarnaast staan er ook containers voor jouw afval. We betalen voor 3 nachten €23. Je hebt hier geen elektriciteit, maar dat hebben we ook niet nodig dankzij ons zonnepaneel en extra sterke batterij. We gaan vaak te voet naar het dorp van Breuil- Cervinia of nemen de mountainbike, het is slechts op 1 kilometer. Daarnaast stopt hier ook een bus die je in het dorp brengt.

Het is soms wel wat gedoe om met je mountainbike gaan te wintersporten, we zijn nog steeds op zoek naar tips om een snowboard op een fiets te krijgen trouwens ;-).

Wat ik jullie nog even wil meegeven tanken doe je best voor je omhoog gaat rijden, je moet een enorme bergpas afleggen dus de benzine en diesel bovenaan in het dorp is nogal prijzig. Valtourneche sluit eerder dan het skigebied van Cervinia, maar in de winter kan je dus gewoon kiezen in welk dorp je verblijft. Breuil- Cervinia is echt een skidorpje, het dorp dateert uit de jaren 50 en dat zie je aan de bouwstijl. Laat dat je echter niet tegenhouden want het skigebied maakt alles de moeite waard!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

9 reacties

Gesloten voor reacties.