Valle d'Aosta

Voor een wintersportvakantie kiezen we vaak tussen Frankrijk of Oostenrijk. Onterecht zo blijkt want ik heb enkele pareltjes voor jullie mogen ontdekken in Valle d’Aosta! Niet enkel zag ik mezelf hier al koffie slurpen op mijn oude dag, ook de volgende seizoenen wil ik in Italië gaan genieten. Twijfel jij nu nog, dan gaan volgende redenen jou vast overtuigen.

3 goede redenen om richting Valle d’Aosta te reizen

De skipas is er veel goedkoper

Of je nu de belangrijkste reden kan noemen, dat zou ik niet durven zeggen. Het kan wel interessant zijn om te weten. La Thuile heeft 160 kilometer aan piste, je kan hier al skiën voor €40/dag. Het leuke is dat het systeem hier heel flexibel is, kom je laat aan, dan kan je een pas kopen voor enkele uren. In Pila en Cervinia gelden ongeveer dezelfde prijzen, enkel Courmayeur steekt er wat boven met €47/dag. Je zal ongetwijfeld gebieden vinden in Oostenrijk en Frankrijk met een lagere prijs dan gewoonlijk, maar in La Thuile en Cervinia krijg je héél veel piste voor dit bedrag.

Wij maakten alvast een video voor jullie.

Waar je wel rekening moet mee houden is natuurlijk de reiskosten. Rij je richting Frankrijk dan heb je de péage, rij je doorheen Oostenrijk dan heb je een vignet, net zoals in Zwitserland. Om in Italië te geraken kan je doorheen Frankrijk, hou dan rekening met de péage en de tol voor doorheen de Mont Blanc tunnel (€44). Via Zwitserland ga je over de San Bernardino pas, hier betaal je €26 plus het vignet in Zwitserland €34. Die laatste verloopt wel moeizamer natuurlijk. Wil je met het vliegtuig, dan vlieg je op Milaan, tel toch nog een rit van ongeveer 2H00 richting Valle d’Aosta.

Sneeuwzekerheid in de Zuid-Alpen

Deze prachtige regio in Noord Italië is een geliefde plek bij freeriders… en terecht! Niet enkel heb je hier de mogelijkheden, je hebt hier ook een hoge sneeuwzekerheid. Op Monte Cervino kan je zelf tijdens de zomermaanden skiën. Toen ik in Courmayeur vroeg of ze blij waren met het pak sneeuw deze winter kreeg ik het antwoord “We always have snow here, never a bad winter”, ok dan. Leuk pluspunt, vaak krijg je er het zonnetje bovenop. Is de sneeuw in La Thuile wat afwezig, geen paniek, hier staan wel 300 sneeuwkanonnen en het is zo gesitueerd dat je hier een hele dag kan genieten van de zon. Ik heb hier enorm van genoten, ideaal om mijn batterijen op te laden tijdens die donkere wintermaanden in de Lage Landen

prachtige skigebieden in Valle d'Aosta

 De ontelbare mogelijkheden

Heli-skiën, freeriden, pistes knallen, een funpark, leren skiën,… je kan het hier allemaal. De pistes zijn er over het algemeen heerlijk breed. Laat je ook niet afschrikken door de kleuren op de pistenkaart, rood is vaak blauw in Italië. In Cervinia is het aantal kilometers gewoon indrukwekkend, maar ook La Thuile is een echte aanrader. Pila en Courmayeur worden vaak genoemd als hotspot voor freeriders, maar dat kan je ook in de andere gebieden.

Brede pistes in Valle d'Aosta

Prachtige skigebieden Valle d'Aosta

En dan heb ik het nog niet gehad over het overheerlijke eten in deze regio. Pasta natuurlijk, maar ook van kaas maken kunnen ze hier wat. Overheerlijke koffie in de ochtend, lekker zoet croissantje, heerlijke tiramisu, ah en probeer zeker ook een wijntje vanuit de vallei! Daarnaast zijn er ook prachtige authentieke gebouwen, waar je gewoon kan van genieten tijdens een wandeling doorheen het centrum na een dagje op de pistes.

Wil je meer weten over de ganse regio, klik dan even hier!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.