Eigenlijk had ik ervoor gekozen om dit seizoen niet op wintersport te gaan.. Maar na alle mooie beelden op de sociale kun je jezelf haast niet tegenhouden om toch even van de sneeuw en perfecte omstandigheden te genieten. Mijn broers zaten al in het dorp Kappl vlakbij Ischgl sinds die vrijdag. Het was al zondag en zag de beelden die ik binnenkreeg.
IMG_3882

Maandag middag na mijn werk toch besloten om alsnog heen te rijden met de auto. Ik was al vroeg opgestaan om te werken en dan nog na mijn werk zo’n 1000km te rijden vonden ik zelf een beetje te gortig. Dus op mijn werk snel nog even een overnachting geboekt in Karlsruhe wat op de weg lag naar de eindbestemming. Ik ben via Venlo gereden want die route 61 is toch wel een prettige weg om te rijden. Ja.. pittig klein kamertje maar op te pitten ideaal!
IMG_3817

Volgende ochtend vroeg vertrokken om 05:00 en om 10:00 stond ik op de ski’s. Wat wel erg stom van mezelf was, was dat ik mijn auto compleet gecheckt had maar uiteindelijk bleek er nog ruitenwisser vloeistof zonder antivries in te zitten. Dit merkte ik dus in de ochtend om 05:00 toen ik wilde wegrijden vanuit Karlsruhe. Hoe stom!! -12 op het dashboard en geen water uit de sproeiers. godzijdank was het droog weer maar evengoed om de 100km even de ruiten schoonmaken want anders zie je in de tunnels bijna helemaal niets. Mocht je trouwens via Karslruhe naar Ischgle of Kappl gaan weet dan dat je ook nog even 09,50 voor de tolweg moet betalen (aan einde van de tunnel). Daar stonden we om 10:00 afgelopen dinsdag dan! Wat een heerlijk gevoel is dat altijd toch weer. Weg van de zorgen en stress van het dagelijks leven. Even helemaal zennn en ontspannen!
IMG_3837

IMG_3839

Het dorp Kappl is een knus dorpje met verschillende lagen tegen de berg aan. Om naar de supermarkt te gaan zul je echt de auto moeten pakken. Wie er voor de après ski komt kan beter doorrijden naar Ischgl want de gemiddelde leeftijd is er vrij hoog laat ik maar zeggen. Dit komt natuurlijk doordat de jeugd ook eerder Ischgl als bestemming kiest dan Kappl. Ze doen echt wel hun best hoor om het gezellig te maken.
IMG_3932

Het skigebied van Kappl was zeer verassend erg goed. Helemaal niet druk en de pistekwaliteit was uitstekend te noemen. De 9km lange lattenabfahrt is een schitterende piste die je zeker moet doen. De zwarte pistes zijn over het algemeen donker rood te noemen trouwens maar skiën heerlijk weg. Hieronder zie je nog in de verte het kleine skigebied See.. wie kent het?
IMG_3851

IMG_4031

Er zijn een aantal bergrestaurants op de piste die zeer gezellig zijn en waar je goed kunt eten. Ik kan even niet meer op de naam komen maar hieronder zie je de foto waar we uiteindelijk ieder dag rond een uur of 3 lekker in de zon zaten te genieten
IMG_4033

IMG_3890

Naar Ischgl

Hier gingen we met de bus naartoe. Was 20 minuten en we konden direct lekker zitten. om de 10 minuten komt er een bus langs dus lang hoef je niet te wachten.
IMG_3961

Ischgl. Man.. wat een gaaf gebied is dat zeg. Was ook direct de eerste keer dat ik een gondel zag waar wel 28 man tegelijk in kan. Enige minpuntje is dat wanneer je beneden aankomt vanaf de dalafdaling wat overigens een benenbreker moet zijn met de dagen dat er plustemperaturen verschijnen en het 1 grote hopenpiste wordt naar mijn mening. Maar heb dit niet ondervonden dus wellicht een lezer die dit kan beamen? Het was nu al rond een uur of half 4 een mierenhoop dus kun je nagaan wanneer de krokus gaande is.
IMG_3975
IMG_3995
Maar eerlijk is eerlijk.. het gebied Ischgl is echt heel uitgestrekt en ook daar was de sneeuwkwaliteit super. Zeer veel sneeuw lag er niet maar het was ruim voldoende op de pistes.

IMG_3981

IMG_3983

IMG_3976

Kappl kan ik afvinken als bezocht skigebied maar naar Ischgl moet ik zeker een keer terug want daar heb ik nog lang niet alles gezien. Het waren 3 mooie dagen uit misschien wel de beste week van seizoen 2017 qua temperatuur, zonuren en sneeuwkwaliteit.

IMG_3946

Categorieën: Review

Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

7 reacties

Gesloten voor reacties.