25mmijskrommenie

Valt nog niet eens tegen! Grote wakken namelijk op de sloot aan de andere kant van de brug. Nee, die 2,5cm biedt perspectief! Hoeveel kan er vannacht nog bij komen?

nachtvoormeting

Dit doet het Europese model. Leo wees op de hoopvolle koude zone rond mijn woonplaats.

harmonie0702

Het harmoniemodel staat toe wat verder in te zoomen. Lokaal moet de -10ºC toch kunnen worden aangetipt? Wanneer hadden we in de Lage Landen voor het laatst strenge vorst? Wie snort dit gegeven even op?

Even voor de duidelijkheid: mijn derde BV ga ik sowieso verliezen. Omdat ik hem zo had geformuleerd: “dat ik voor woensdag 18 februari weer netjes op het ijs kom te staan zoals destijds in februari 2012”. En destijds kon ik schaatsen zonder enig krakend ijs…. Dus zelfs als ik morgen kan staan op gewone schoenen…. is het gewoon voor de show die must go on! Ik ga trouwens een poging doen om liggen op mijn buik over het ijs te schuiven. Het zal morgen live via Ustream te zien zijn! We doen het om 10 uur want daarna gaat het meteen weer dooien…

Frederic bericht uit Vlaanderen….

GMT_TNTN_latest

Net de kinderen naar school gedaan. En diegenen die me al eens gezien hebben, weten dat mijn hoofdhaarbegroeiing niet meer optimaal georganiseerd is. Jongens wat is het koud buiten momenteel. Nu ja, wat windchill betreft toch althans. Op zich was het maar -2°C buiten, maar door die best wel stevige noordoostenwind daalde mijn hoofdhuidtempreatuur met een volledige decigraad per stap dat ik zette. Ik ben trouwens benieuwd hoe het ijs in Hajo’s sloot er momenteel bijligt. Gaat het ijs het houden morgen of niet? Ik ga zeker kijken!

Categorieën: Natuurijs

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

17 reacties

Gesloten voor reacties.