Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Met tot 25°C gaan de Alpen een sprookjesachtig weekend tegemoet daarna volgt de temperatursturz

check ook eens

19 Reacties

 1. Pascal (Harelbeke) schreef:

  Zie ik het goed dat op de GFS van 00:00 de “STORM” niet meer is, althans sterk verminderd? Hoogstens op zee windkracht 8.

  • Ronaldo schreef:

   Dat komt omdat de GFS de depressie minder diep berekent en meer westelijk laat koersen. Zoals ik al een tijdje zeg is de intensiteit, het traject en de timing nog niet geheel vastgesteld door de (GFS) weergoden.
   De EC daarentegen laat het noordwestelijk kustgebied van Nederland juist weer wel in het stormtraject liggen.Rond 15.00 uur is dan het hoogtepunt.
        
   GFS komt er weer op terug denk ik. GEM-UKMO-NAVGEM berekenen (nog) wel storm. Nu ff geen tijd om het intensief te bestuderen.
   Ga er maar van uit dat het NW kustgebied van NL het zwaar te verduren krijgt.

 2. Hajo schreef:

  De foto is van 24 september, maardat maakt hem niet minder mooi! 😉

 3. Hajo schreef:

  De ochtendruns tonen geen verbetering. Wel idd even die sneeuw einde maand…. maar daarna weerop de W-ZW toer. Voor de Alpen niet zo’n probleem: die komen er wel – ook bij gemiddelde temperaturen…. ik hoop dat je gelijk krijgt met je visie voor de tweede decade van nov. Het kan elk moment omslaan…. maar…. gebeurt het ook? Mijn voorgevoel gaat inmiddels uit van een doorgaand zacht verloop van november. Als het in de tweede decade van december omslaat ben ik al blij…. niets dan een voorgevoel… 😉

  • Arjan Ehlert schreef:

   Oeps, dat had ik niet goed gezien. Maakt eigenlijk ook niet uit qua weer doet het er niet voor onder. Voorgevoel weersomslag hoeft niet per difinitie te betekenen dat het meteen winter wordt. Wel winterser voor een periode of een mooiere setting op de weerkaarten. Dat bedoelde ik er precies mee, inderdaad afwachten of dat ook echt gaat gebeuren 😉
   Tnx voor je toelichting.

 4. montafon harold schreef:

  mooie foto hajo van de drei turme

 5. Snowman schreef:

  Hoogste temperatuur ooit in de bilt op 25 oktober 18.4 graden.

  Kan nog spannend worden vanmiddag 😉

 6. Ronski schreef:

  Haha precies daar liep ik van de zomer in Montafon, erg mooi daar.

 7. Snowman schreef:

  De controle run van het ec laat de wind naar noordoost draaien met de eerste nachtvorst vanaf 5 november. Ik weet waarvoor ik duim 😛 Een beetje alleen is ie wel maar een lichtpuntje is het!

 8. Robert schreef:

  gaat er goed op

  gaat er goed op 🙂

  • Ronaldo schreef:

   GFS 06 hakt em er echt in hoor. WTF. Aan de Hollandse kust gemiddelde windsnelheden van 90 kmh. Windkracht 10 – dus zware storm. Windstoten met orkaankracht (tot 120 kmh) zijn dan niet uitzonderlijk….alleen wordt dat niet op de kaartjes aangegeven. Gaat maar tot 50 knopen!!
   Dakpannen vastlijmen zou ik zeggen!!!


    
   ZWAARTEPUNT 15.00 UUR.

 9. Ronaldo schreef:

  Nieuw berichtje gemaakt over de storm. De zgn Storm update.

 10. Spyfromthesky schreef:

  De temperatuur tikte zonder zon in de schaduw net 17,5 aan. Dat is toch aan de warme kant.

  Nu weet ik niet wat de records zijn, maar we hebben een hele week erg zacht weer gehad. Dat moet toch wel een gemiddelde week record zijn zo laat in het seizoen?!

  Ik zie dat Ronaldo zich vast heeft gebeten in de aankomen stormram. Als ik dit kaartje wat geplaatst is goed bezie, klopt het dan vooral voor de noordelijke provincies? Of valt Zuid-Holland Dordrecht ook zo erg in dat windgebied?

  Ik zie nog weinig verbetering met de GFS run voor echte kou. Niet eerder dan mogelijk vanaf de 2e week van november.

  Zou Sinterklaas lekker weer krijgen? Dan spreek ik maar niet over de zwarte Pieten. Die zijn nu al de zwarte Piet voordat er ook nog maar één Piet gearriveerd is.

  Ok, hier komt die. Ik denk gewoon guur weer bij aankomst van Sinterklaas.

  Spyfromthesky

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.