Voor de winter 2013/2014 zijn er wederom wat nieuwigheden te melden vanuit het mooie Les Menuires en Trois Vallées.

Les Menuires
De ijsbaan en openluchtzwembad in de wijk Bruyères zijn afgebroken en vervangen door een nieuw sportcentrum.  En in de wijk Bruyères wordt een nieuwe sleebaan gebouwd. De sleebaan is het hele jaar door te gebruiken.
 sportcentrumlesmenuires1

sportcentrumlesmenuires

Video:presentatie van de sleebaan door de SEVABEL. 

httpv://www.youtube.com/watch?v=soqCvAdeNvI

Het laatste, altijd moeilijk te prepareren stuk van de Pramint Piste is opnieuw gemodelleerd.
pramintpiste

Méribel
In Méribel bijna geen nieuwe dingen dit seizoen. Voor volgend jaar staan de vervanging van de TS Table Verte en de ombouw van de TS Loze tot 6 persoons lift op het programma. Hierdoor zal er minder wachttijd bij de lift zijn en betere doorstroming.

Chourchevel
In Courchevel zijn 3 liften afgebroken: de TS Loze, de TS Crêtes en de TK Praz Juget. De TK Bouc Blanc wordt ingekort, en is alleen nog te gebruiken om naar het restaurant of de wedstrijdpiste te gaan. In de plaats van bovenstaande liften komt een 6 persoons afkoppelbare stoeltjeslift die ongeveer het tracé van de TK Bouc Blanc gaat volgen. De voorbereidingen van de vervanging van de TC Forêt door een 6 persoons afkoppelbare lift met kappen zijn al gestart. De bouw zelf is zomer 2014.

In Courchevel is een nieuwe piste aangelegd bij Altiport. Deze piste moet een makkelijke verbinding gaan vormen naar Pramaruel en Courchevel Moriond.
nieuwepistechourchevel

Orelle
In Orelle wordt de 4 persoons Peyron lift vervangen door een nieuwe 6 persoons afkoppelbare lift.

Like en Share dit bericht om andere wintersport liefhebbers te informeren;-) 


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

1 reactie

Gesloten voor reacties.