die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

2019 komt met meer en meer sneeuw voor Oostenrijk

check ook eens

29 Reacties

 1. Maarten schreef:

  Jorne, heb je het Gfs6 ensemble gezien. Zag het toevallig voorbij komen op het beroemde weer forum. Vanaf 9 januari wellicht een omschakeling. Helft van de leden met een rug naar Groenland. Sneeuwkansenin de ll.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   9 januari, dat komt al in de buurt… de alpen worden witter dan wit, voor zover je oostenrijk en oostelijk Zwitserland als maat neemt. En met wat gunstiger ontwikkelingen kunnen wij ook meedoen. De sneeuw is niet ver weg, getuige de roze flats op 1-1 op de kaat in NO-groningen en zuid limburg.

   De kaarten van GFS na + 240, willen de experts daar nog eens een oordeel over geven? Het valt me op dat na die termijn er steevast een soort van westcirculatie wordt berekend. De rsolutie is anders (stappen van 12 uur ipv 6, blokgrootte is groter, minder verschillende data-input), maar dat is toch echt opvallend. Tot + 240 zie je netjes dat hoog op zijn plaats liggen, en vanaf dat moment wordt het ‘ineens’ weggeblazen. Niet alleen nu de GFS 0 en 06, maar de afgelopen dagen ook al. Lijkt me programmatisch een ‘bug’

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Alles verder dan 240 uur neem ik na al die jaren dat ik de weermodellen volg niet meer serieus. Zal best wel eens uitkomen maar dat is ook zo als je een aap met een dartpijltje op willekeurige kaarten laat gooien.
    Als je het als ontwikkelaar van dit soort modellen al niet voor elkaar krijgt om een bug als het plotsklaps intensiveren van de neerslag na 240 uur uit je modellen kunt krijgen heb je nog een lange weg te gaan.
    En gelukkig maar.. het omarmen van de onzekerheid 😉 vind ik vele malen prettiger dan de zekerheid wat voor weer het de komende 3 weken wrs zal gaan worden..
    Nog iets meer dan 8 weken te gaan en dan mag ik weer. Wat zou het gaaf zijn als er meer dan 2 meter sneeuw in ons dorp zou liggen…. het zou zo maar kunnen..

  • Ab schreef:

   Klopt @Maarten, vooral dat hoog nu nog boven de UK net verkeerd voor winterweer kansen voor de LL schuift mogelijk meer richting oceaan en Groenland richting eind eerste decade januari. Met dan volgens GFS ensemble van 6z toenemende kans op ”vuil” winterweer door een noord stroming en daarmee kansen op winterse buien met sneeuw aldus GFS 6z pluim. Hier een prikpunt voor oost NL https://www.mupload.nl/img/ i1ektvi492bh.gif
   Ik wacht het voorlopig af en definitieve SSW is nu op 1 januari morgen dus en effect ervan denk 2 weken later maar kan net zo goed anders worden

 2. danisnow schreef:

  In Les Arc idd Grand Beau met hoofdletters!

 3. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  vanuit een grijs Luyksgestel wens ie een veilige jaarwisseling en een grandioos nieuw weerjaar.

  gr

  Marcel Pijpers
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

 4. Héél fijn allemaal voor Oostenrijk hoewel, er zullen ook dodelijke lawines gaan volgen. Er mag wat mij betreft 20 meter sneeuw vallen hoor maar ik had toch ook liever een beetje minder sneeuw ginds en in ruil daarvoor enkele uren per dag opklaringen voor de LL.
  Want we draaien alweer overuren grijze massa, amper zonlicht en vandaag zelfs dubbele cijfers.
  Ik heb een beetje een flashback of deja-vu, paar jaar terug hadden we ook wekenlang Allerheiligen weer. Toen we gingen skiën hadden we zo’n en bij thuiskomst was iedereen stikjaloers dat wij zon hadden gezien.
  Ik wens iedereen een gute rutsch ins neue jahr!

 5. Markiemark schreef:

  Hier in Wagrain sneeuwt het alweer de hele dag onverminderd door! Schat in dat we in het dorp toch al wel richting de 80cm gaan in 2 dagen! Van ons mag de zon weer komen, hebben hier genoeg zo!

 6. Getjo schreef:

  Wanneer zijn we eigenlijk tevreden toch allemaal een gezond en tevreden jaar 2019

 7. Remko schreef:

  Volgens Severe wheater moeten we o er 2 a 3 weken rekening houden met serieuze weersverandering in grote delen van Europa. Oorzaak: de SSW . Is dat geen goed nieuws voor 2019?

 8. Davy schreef:

  Hallo Ab.
  Gaat er ook veel sneeuw vallen in Obergurgl en Solden de komende week ? .
  groeten
  davy

 9. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/5A827CBC-F972-46CC-AAF1-3CEF38D34FC3.jpeg[/img]
  Speciaal voor Jochem Myjer!

 10. Jaco schreef:

  Iedereen een fijne jaarwisseling gewenst vanuit de Kitzbüheler Alpen.

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20181231_150356.jpg[/img]

 11. Ingrid schreef:

  Even jullie advies voor de terugrit vanuit Turracher Höhe planning was zaterdag maar gezien de verwachte sneeuw zegt mijn gevoel om vrijdag te rijden. @hajo en @jorne wat vinden jullie de beste tijd

 12. Wessel schreef:

  St. Christoph vandaag ongeveer 15cm vers op de ongeveer 25/30cm van gister, al met al een goede laag! St. Anton was beduidend minder en heeft het vanmiddag ook even gedooid. Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar 🙂

 13. Jeroen schreef:

  Kom maar op voor de komende 10 weken

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.