Ga ik nog een reden krijgen om eens te zien of ik beroepsmatig de Italiaanse grens over kom als wintersportweerman? Het zou een mooi tijdelijk afscheid van de Alpen zijn als ik nog even in mijn geliefde Val Gardena langs kon gaan. Volgens het Europese weermodel gaat er minstens een meter sneeuw vallen.

Het Amerikaanse weermodel komt uit of een Spaanse en Turkse depressie maar het Europese weermodel trekt alles bij elkaar in een machtige zuidkantdepressie. De berekende 208mm valt natuurlijk in belangrijke mate als regen. Maar er zijn voldoende bergketens aan te wijzen waar ruim een tot anderhalve meter sneeuw is berekend in de periode tussen vrijdagochtend en maandagavond. Tot die tijd hebben we juist noordstuwing.

Het Europees model heeft ook wéér lichte sneeuwval bij harde oostenwind berekend voor de Lage Landen. Komende vrijdagochtend met ook zaterdag nog sneeuwflatsen bij flinke dooi maar en laag dauwpunt. 4 runs op rij is dit nu berekend! Tja. Kijk in de video wat ik ervan zeg….

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Fijn zondag!

Categorieën: EuropaVideo

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

3 reacties

Kirsten_dl · 14 maart 2021 op 15:45

Sneeuw om de Ardense toppen, boven de 500m momenteel.
Komende week kan er nog regelmatig sneeuw bijvallen.
https://i.postimg.cc/FHH1W9ZZ/FB-IMG-16157330385684925.jpg

    Kirsten_dl · 14 maart 2021 op 15:46

    *om = op 🙂

Nout · 15 maart 2021 op 22:26

Hoi Hajo,

Ik lees nu reeds enkele maanden uw berichten over de voorspellingen van echt winterweer met kou en sneeuw. Wat is het precies wat winterweer voor u zo mooi maakt? Bent u enkel fan van de winter of kunt u ook genieten van andere jaargetijden?

Ik persoonlijk kan meer genieten van de lente als het warmer wordt en de dagen langer worden. Alles begint te bloeien en te groeien etc.

Ik verneem graag van u.

Hartelijke groet,

Nout

Gesloten voor reacties.