Ga ik nog een reden krijgen om eens te zien of ik beroepsmatig de Italiaanse grens over kom als wintersportweerman? Het zou een mooi tijdelijk afscheid van de Alpen zijn als ik nog even in mijn geliefde Val Gardena langs kon gaan. Volgens het Europese weermodel gaat er minstens een meter sneeuw vallen.

Het Amerikaanse weermodel komt uit of een Spaanse en Turkse depressie maar het Europese weermodel trekt alles bij elkaar in een machtige zuidkantdepressie. De berekende 208mm valt natuurlijk in belangrijke mate als regen. Maar er zijn voldoende bergketens aan te wijzen waar ruim een tot anderhalve meter sneeuw is berekend in de periode tussen vrijdagochtend en maandagavond. Tot die tijd hebben we juist noordstuwing.

Het Europees model heeft ook wéér lichte sneeuwval bij harde oostenwind berekend voor de Lage Landen. Komende vrijdagochtend met ook zaterdag nog sneeuwflatsen bij flinke dooi maar en laag dauwpunt. 4 runs op rij is dit nu berekend! Tja. Kijk in de video wat ik ervan zeg….

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Fijn zondag!

Categorieën: EuropaVideo

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Kirsten_dl · 14 maart 2021 op 15:45

Sneeuw om de Ardense toppen, boven de 500m momenteel.
Komende week kan er nog regelmatig sneeuw bijvallen.
https://i.postimg.cc/FHH1W9ZZ/FB-IMG-16157330385684925.jpg

    Kirsten_dl · 14 maart 2021 op 15:46

    *om = op 🙂

Nout · 15 maart 2021 op 22:26

Hoi Hajo,

Ik lees nu reeds enkele maanden uw berichten over de voorspellingen van echt winterweer met kou en sneeuw. Wat is het precies wat winterweer voor u zo mooi maakt? Bent u enkel fan van de winter of kunt u ook genieten van andere jaargetijden?

Ik persoonlijk kan meer genieten van de lente als het warmer wordt en de dagen langer worden. Alles begint te bloeien en te groeien etc.

Ik verneem graag van u.

Hartelijke groet,

Nout

Gesloten voor reacties.