lothar

Vijftien jaar geleden was Parijs een heuse helse stad waar orkaan Lothar zo zwaar huishield dat het “sinds mensenheugenis” nooit zo erg was. Lees bijvoorbeeld dit artikel in het AD nog eens terug. Laten we samen nog eens onderstaande schokkende korte video bekijken…

Ongelofelijk! Googelen we op Lothar zien we in dit KNMI artikel dat er binnen 36 uur een tweede storm over Zuid-Frankrijk blies: Martin! Zie hier Wikipedia over deze twin storms. Zelf heb ik in mijn tijd als reisleider voor SNP natuurreizen in Slowakije nog eens intens gezien hoe erg een storm in een slecht opgebouwd bos kan huishouden. Die storm was in november 2004. Zie dit WWF rapport waarin gelukkig met geen woord over global warming en climate change wordt gerept. Toch snap je dat mensen in die jaren met ook de grote Europese hittegolf van 2003 en de slappe winter van 2006-2007 en het erop volgende supervoorjaar echt gingen denken dat wat de klimaatwetenschappers ons voorhielden waar was. Gelukkig zijn er in die hele fase altijd ook integere klimaatonderzoekers geweest zeker ook bij ons KNMI zoals je leest in onderstaande:

De Zwitserse onderzoeker Christian Pfister heeft aangetoond dat in de afgelopen vijfhonderd jaar elke eeuw minstens een extreme storm (Jahrhundertereignis) heeft opgeleverd. Uitzonderlijk in Zwitserland waren de stormen in oktober 1562, januari 1645, januari 1739, februari 1879, februari 1967, februari 1990 en december 1999. De twintigste eeuw heeft er dus drie opgeleverd, maar op basis van deze gegevens kan niet worden geconcludeerd dat het aantal zware stormen toegenomen is. In tegendeel zelfs: een uitvoerig onderzoek van Schliesser (1997) toont aan dat het aantal dagen met grote windsnelheden in Zwitserland sinds 1864 iets afgenomen is. Het KNMI komt voor Nederland tot vergelijkbare conclusies. In de klimaatrapporten stelt het KNMI vast dat het stormklimaat in deze eeuw niet is veranderd.

Integere wetenschappers zijn er genoeg. Maar de persafdelingen van de instituten brengen die eerlijkheid niet naar buiten want tja de geldkraan hè….. die moet open blijven. Van dat geld … onze belastingcenten … gaat dan maximaal 25% naar integer onderzoek en 75% naar flutstudies en politieke foefjes. Mijn goede voornemen voor 2015: me houden aan de met mezelf en jullie gemaakte afspraak dat climategate.nl het platform blijft voor wetenschappelijk en maatschappelijk debat over die belangrijke ons allen (in de portemonnee) rakende kwestie, maar tegelijk nier toch ook de kop niet in het zand te steken en af en toe ook hier het lezerspubliek eerlijk over klimaat informeren. Deal?

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.