Schermafdruk 2016-09-05 10.27.59

Je bent nu hier omdat je de titel van dit bericht niet gelooft. Lees de titel nog een keer. Je gelooft hem nog steeds niet. Ik ook niet. Ben zelf een keer blessurevrij neergekomen toen ik vanaf 40 meter hoogte neerstortte met mijn paraglider. “Hand van God” zo voelt dat kan ik je vertellen. Dat geld zeker voor wat we lezen wat onlangs in Kärnten is gebeurd.

Hierboven het “plaats delict”. De brug over de Lavant bij Twimberg in de zuidelijke Oostenrijkse deelstaat. De vrouw viel van de rand van de brug die op de satellietopname te zien is. Een reeks takken van bomen ving haar “zachtjes” op. Dan moet je echt heel precies op het goede punt van een goede tak neerkomen die precies boven het goede punt van een goede tak hangt die precies boven het goede punt van een goede takt hangt die precies boven het goede punt van een andere tak hangt en die precies hangt boven een stukje zachte steile bodem bedekt met een dikke laag naalden of humus zonder een enkele steen op die plek. Kortom: een Godswonder.

De vrouw krabbelde op. Liep naar een woonwijk. Belde daar vertwijfeld aan. iemand had alles zien gebeuren. Ving de vrouw op en bracht haar thuis. Het enige twijfelpuntje bij dit verhaal: ik zie geen exacte datum. Geen naam. Geen uitleg over waarom ze over de rand ging. Waarom ze daar alleen liep (op de snelweg). Beste verklaring: een zelfmoordpoging. Bizar: je zoek de op 1 na hoogste snelwegbrug van je land uit. Je weet echt 1000% zeker dat je dat niet gaat overleven. Laat staan blessurevrij. Ik spreek bij deze de hoop uit dat deze depressieveling voor de rest van haar leven de meest optimistische vrouw wordt die je ooit hebt gezien.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.