Voor we ons bedje inkruipen eerst nog even de mooiste foto’s van de dag posten plus een kiekje van mezelf in m’n nieuwe outfit. Heerlijke dag was het in de Skiwelt. Alle pistes gedaan tussen Brixen en de overgang naar Kitzbühel. Ook Westendorf dus en de dalafdaling aan de andere kant van Brixen om weer bij m’n pension te komen. Wat een dag mensen! De regen van gisteravond in het dorp was 15cm poeder boven 1500m. Bovenop wat er gisterochtend al was gevallen. Alle bomen ingesneeuwd tot sneeuwpoppen.

[fbphotos id=519708024730074]

Het plaatje van mezelf niet uit ijdelheid, maar gewoon mocht je me ooit ergens op een piste spotten. Dat nieuwe Eider-pak draag ik het hele seizoen. En ja hoor: vandaag was het meteen raak: Simone, haar zoon en man kwam ik prompt op de piste tegen. Dwz: zij herkenden mij. Gisteravond laat meldde ze in de reacties nog dat ze zwaard in de file stond. Sydney ook, maar die is ook gearriveerd. Morgen gaan we samen even skiën. Gezellig. Vandaag was ik heulemaal alleen boeoeoe… neer hoor was heerlijk…. je ziet dat ik doorgegaan ben tot het gaatje.  

Jelte stuurt ons deze video van zijn eerste skiweek dit jaar in Lech. Al met al stellen we vast dat de week of zelfs de weken voor kerst niet te versmaden zijn. 

[fbphotos id=519710844729792]

En uit de Bizztravel App bereiken ons deze plaatjes!

Hierboven een plaatje van kwart voor elf uit Aarau aan de voet van de Jura. Het hoost. Morgenochtend rond 10.00u een nieuw weerbericht!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.