skitour-gr_01

Het is een enorme trend in de Alpenlanden om zonder skipas over de piste omhoog te lopen met vellen onder je ski’s en dan na een bak koffie met Apfelstrudel boven in het skigebied ook via de piste weer af te dalen. Niks offpiste en powder chasing. Gewoon crossfit op ski’s! Wat zijn in dit licht de 10 beste redenen om nooit meer een skipas te kopen… gaan we:

  1. Een skipas kopen is alsof je betaalt voor een roltrap. Je betaalt en je krijgt minder. Minder fitness namelijk. Wel meer kilometers piste natuurlijk maar is dat echt een voordeel?
  2. 10x minder kilometers piste op een dag voelt duizend intenser als je zelf omhoog gelopen bent… Je bent dan echt “bevredigd” …
  3. Skiën zonder skipas is veelgoedkoper dan skiën met skipas. Namelijk helemaal gratis…
  4. Met het geld dat je overhoudt kun je elk jaar fors investeren in mooie spulletjes die toch wel een jaar of 5 meegaan: toerski’s met vellen, toerschoenen, allerlei lagen kleding, petjes, sjaaltjes super mooi spul allemaal…
  5. Je komt in kilo’s schoon aan de haak gegarandeerd lichter thuis dan dat je heen bent gereisd…
  6. Als je thuis aan fitness doet kom je in alle opzichten sterker en sneller weer thuis. Doe je thuis nog niet aan fitness kom je misschien op een idee…
  7. Je bent (voorlopig nog) geen kuddedier als je toert op de piste. De groep die het doet groeit snel, maar het zijn er toch nog zo weinig dat je zeker een praatje maakt als je een collega tegenkomt…
  8. Skitoeren op de piste is 100% (nu ja 99,9999%) lawineveilig. je kunt het daardoor ook veilig alleen doen als je in je groep geen mede-uitslovers hebt. Ook als het flink gesneeuwd heeft hoef je geen spoor te trekken: pistenbully’s leggen ook voor jou een perfect tapijt neer.
  9. Koffie staat boven klaar…
  10. Je kunt makkelijk afspreken met je groepsgenoten die het bij klassiek skiën met skipas houden… en bent dan natuurlijk de bikkel waar iedereen tegen op kijkt (zelfs als je qua techniek niet de beste bent).

pistentouren-regels

Er zit helaas één addertje onder het gras! Je mag NIET gebruik maken van de door de liftmaatschappij ingerichte parkeerplaatsen. En daarmee is het natuurlijk duidelijk dat er spoedig ook een artikel komt met…. de 10 redenen om gewoon een skipas te blijven kopen.

PS Wie zou geïnteresseerd zijn in een informatieve website zonderskipas.nl?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.