Ja hoor, het kan: 130.000 euro betalen voor een weekje skiën. Exclusief skipas. Huur een luxe chalet compleet met masseur, butler, privéskileraar en ongelimiteerd bier in de koelkast.  Geheimtip: ritsel veertien vrienden en ga een week in april voor een kwart van de prijs.

1. Le Petit Château, Courchevel, Frankrijk

Les Petit Château. Paradijs voor Russen

Les Petit Château. Paradijs voor Russen

The sky is the limit in dit mini-skikasteel aan de piste Bellecôte in Courchevel 1850. Een transfer van en naar het nabijgelegen heliplatform om te beginnen, is geen probleem. Uiteraard is er permanente bewaking voor de veelal beroemde gasten. Deze VIP’s hebben 24 uur per dag de beschikking over diverse butlers, terwijl er ook nog een huismasseur rondloopt. Skipassen worden op verzoek afgeleverd per koerier. Voor wie naar buiten wil tenminste. Het chalet heeft namelijk een eigen beautysalon, zevensterren-kok, zwembad, nachtclub en privébioscoop met haardvuur.

Prijs: Vanaf 75.000 euro per week in het laagseizoen

2. Chalet Le Rocher. Val d’Isère, Frankrijk

Chalet Le Rocher, Val d'Isere, 110.000 per week.

Chalet Le Rocher, Val d’Isere. Heel veel koeienvellen voor 110.000 per week.

Alleen al het wellness-deel heeft hier de grootte van een gemiddeld sauna-compex in Noord-Holland. Alle zeven slaapkamers hebben hun eigen inloopkast en megascherm aan het voeteneind. Hoewel de overdaad aan koeienvellen, designerbanken en vele glazen kroonluchters anders doen vermoeden, zijn kinderen hier van harte welkom. Voor hen staan de nieuwste PlayStation, een kok en een kindermeisje klaar.

Prijs: Van 110.000 euro in het hoogseizoen tot 23.000 euro voor een week in april.

3. Chalet UberhausLech, Oostenrijk

Chalet Uberhaus. Yes, pal aan de piste.

Chalet Uberhaus. Eindelijk,  met zwembad pal aan de piste.

Kijk, bij het 14-persoons chalet Uberhaus in Lech snappen ze het. Luxe, luxe en nog eens luxe, maar wel pal aan de piste. Het element skiën willen ze bij veel chique winterchalets namelijk nog wel eens vergeten. Voor de gasten die het bewegen wat zijn verleerd, staat er na een dag skiën een masseur klaar. Verder uiteraard een dagelijks vijfgangendiner, Sonos-muzieksysteem, sauna, hot-tub en uitgebreide gym. Insider tip: het bier in de koelkast is ongelimiteerd.

Prijs: Vanaf 40.000 euro voor een weekje eind april.

4. Chalet Elisa. Aspen, Verenigde Staten

Chalet Elisa Aspen. Duur, duurder, duurst

Chalet Elisa Aspen. Vooral zien en gezien worden.

Op tien minuten rijden van het beroemdste skigebied van Amerika, ligt Chalet Elisa. Het is hier vooral een kwestie van zien en gezien worden. Elise heeft veel USP’s maar lijkt vooral bedoeld voor onvervalst Amerikaanse socializen. Grote ruimtes dus voor cocktailparty’s en avondvullende dinners. Slechts tien gasten kunnen blijven slapen, hoewel de kamers en meubels zo groot zijn dat dit aantal ook best in één bed zou passen.

Prijs: Vanaf 154.000 euro per week.

5. Zermatt Peak. Zermatt, Zwitserland

Zermatt Peak

Zermatt Peak, uitzicht op de Matterhorn.

Ook niet gek: dit vijfsterren chalet met waanzinnig uitzicht op de Matterhorn. Een bekende architect heeft zich uitgeleefd met haardvuurtjes, schapenvellen en veel glas- en houtwerk. Maximaal 13 personen kunnen los in hun eigen spa, gym en massageruimte. Een Michellin-sterrenkok maakt na het skiën klaar waar de gasten op dat moment trek in hebben. In 2013 uitgeroepen tot een van de beste skichalets van Zwitserland.

Prijs: Ongeveer 6000 euro voor een weekje in het laagseizoen. Exclusief verzorging.

6. Chalet OrmelloCourchevel, Frankrijk

Ormello Courchevel

Ormello, Courchevel heeft twaalf man personeel, dat zelfs een beetje Russisch spreekt.

Het is goed dat Chalet Ormello met zijn ruim 1000 m2 goed bemeten is, want er dartelt dagelijks 12 man personeel rond. Te weten: zes kamermeisjes, drie koks, een chaletmanager, privéchauffeur en uiteraard privéskileraar. Met een website in het Russisch en Arabisch, weet je dat het wat betreft luxe-level van de 9 slaapkamers ook wel goed zit.  Tip: Zet je volume op max. en klik op de website voor de ultieme Dynastie-ervaring.

Prijs: Vanaf 130.000 euro per week. Exclusief skipas.

7. Chalet Etesian. Gstaad, Zwitserland

Etesian, Gstaad

Etesian, Gstaad. Wel een stukje lopen naar de skipiste.

Vijf verdiepingen luxe in het Berner Oberland voor liefhebbers van Brits antiek. Het chalet heeft een oppervlak van bijna 1000 vierkante meter en is bedoeld voor 14 personen en twee kinderen, voor wie overigens een tamelijk ordinair stapelbed is gereserveerd.  Compleet met entertainmentsectie, spa, fitness en thuisbioscoop. Uiteraard lopen er permanent een kok en butler rond. Er is een prive-chauffeur voor het dagelijkse ritje naar de skiliften. Etesian ligt namelijk niet aan de piste.

Prijs: 54.000 euro voor een weekje eind april.

 8. Chalet Artemis, St. Anton, Oostenrijk

Artemis St. Anton. Lekker veel schermen.

Artemis St. Anton. Lekker veel schermen.

Voor skiliefhebbers die eigenlijk het liefste binnen zitten, is Chalet Artemis in St. Anton een optie. Heel veel schermen hier, met als toppunt een bioscoop met 12 zitplaatsen. Het verder moderne onderkomen biedt plaats aan 12 gasten die kunnen uitzwermen over vier verdiepingen (in totaal 500 vierkante meter). Uiteraard heeft ook dit chalet een eigen ‘beauty therapist’ en wordt er op zes van de zeven avonden Laurent-Perrier champagne geschonken.

Prijzen op aanvraag

9. The Heinz Julen Loft. Zermatt, Zwitserland

The Heinz Julen Loft

The Heinz Julen Loft

Hier hebben we nog zo’n designplaatje uit het Zwitserse Zermatt. Ontworpen in heuse ‘Manhattan style’. De lokale ontwerpgoeroe Heinz Julen is in de weer gegaan met glas, staal, beton en hout. Met in het midden van de design-living een Steinway piano. Wat een beetje jammer is: voor een beetje welness moet je naar de buurman (het Backstage Hotel), waar je tussen 13.00 en 17.00 (voor de helft van de prijs, dat dan weer wel) naar harte lust mag badderen. Hoewel het sneeuwpaleis enorm oogt, is er maar plaats voor zes personen.

Prijs: Van 26.800 voor een week in het hoogseizoen tot 13.500 in het laagseizoen.

10. Chalet ZillerZillertal, Oostenrijk

Chalet Ziller, Zillertal

Chalet Ziller, Zillertal. Luxe in de echte skiwereld.

Voor luxepoppetjes die toch hun contact met de aardse (ski)wereld willen behouden. Gelegen op een privéterrein, een paar minuten van de lift van Hochzillertal-Hochfügen. Het 250 jaar oude chalet is onlangs gerenoveerd en telt drie slaapkamers voor zeven personen. Ideaal voor doe-het-zelvers, want de kok en de butler zijn niet inbegrepen. De SUV op de oprit is eveneens op bestelling. Daardoor blijft de boel betaalbaar. Althans, dat denken we want de prijzen zijn op aanvraag.

Prijs: Op aanvraag dus


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.