Tien jaar geleden werd Paradiski geboren. Het was de unieke samensluiting van aan de ene kant van een breed dal het al langer samengesloten skigebied van Les Arcs en Peisey-Vallandry en aan de andere kant La Plagne, Montchavin Les Coches en Champagnuy-en-Vanoise door een unieke lift: de dubbeldeks Vanoise Express. Om het tienjarig bestaan te vieren organiseert het skigebied Paradiski in de Savoie op 16 december aanstaande “Paradiski Gravity”, een wereldpremière in de highline discipline. 

Highliners tussen de grootste lift ter wereld
Tijdens het Gravity evenement daagt Paradiski twee van de beste highliners ter wereld uit: Julien Millot en Tancrède Melet, twee experts in hun vak die al ettelijke jaren overal ter wereld aan highline doen, wagen zich aan deze unieke situatie. Tussen de twee cabines van de Vanoise Express, de grootst skilift ter wereld  zullen de twee highliners een afstand van 60 meter overbruggen. Dit op een kabel van 2,5 centimeter breed en zo’n 380 meter boven de vaste grond.

[metaslider id=29923]

Nieuwe look
De Vanoise Express is de grootste skilift ter wereld en vormt de verbinding tussen de verschillende stations van Paradiski. In amper 4 minuten, met een snelheid van 45 km/u of 12,5 meter per seconde, legt de lift een horizontale afstand van 1.824 meter af. De twee verdiepingen van de cabine bieden plaats aan zo’n 200 passagiers. Voor deze gelegenheid is de Vanoise Express uitgedost met een nieuwe look door de Franse modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac
sebastienboudot-vanoise-001
Zie ook de Paradiski Facebookpagina en bekijk de de exclusieve trailer van het evenement:

Over Paradiski
In het hart van de Savoie in de Franse Alpen ligt Paradiski, het op één na grootste skigebied ter wereld. Het domein bestaat uit de stations Peisey-Vallandry, La Plagne en Les Arcs en bevindt zich op een hoogte tussen 1.200 en 3.250 meter. Naast de 169 moderne mechanische liften die aanwezig zijn op het domein, worden de drie skistations onderling in minder dan 4 minuten tijd met elkaar verbonden door de grootste skilift ter wereld, de Vanoise Express. Wintersportliefhebbers kunnen zo nóg sneller nóg meer hellingen opzoeken. Het domein herbergt 2 snowparks, 5 boardercross- en 4 boarderglissparcours, 2 half pipes, 2 sleepistes, beginnerszones, en pistes waar zowel in alle rust en stilte kan geskied worden als uitdagende tracks voor gevorderde skiërs. In totaal heeft Paradiski zo’n 425 kilometer aan pistes voor wintersporters van elk niveau in huis.

 

Categorieën: Franse AlpenNieuws

Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

3 reacties

Gesloten voor reacties.