Schermafdruk 2016-01-23 08.34.25

Langs de Amerikaanse oostkust is de beer los. Er valt 25cm sneeuw per 6 uur en dat 12 uur lang. Dat is dan de meest intense sneeuwval. Het hele event duurt een heel weekeinde. Een hele rits video’s en tweets vind je onder: Blizzard with ‘life and death implications’ hits D.C., Mid-Atlantic en natuurlijk moet je ook weather.com volgen.

Schermafdruk 2016-01-23 15.34.22

En dan als klapper van de week live video uit Washington via http://wjla.com/live. Zodra er reclame word uitgezonden is er ff geen beeld. H/T den.

O ja: en de neerslag van dit systeem gaat de Alpen NIET bereiken. Anders dus dan hier eerder is gemeld. Als het donderdagmiddag in de Lage Landen regent is dat Jonas. Maar boven de Alpen is de luchtdruk zo hoog dat het front helemaal oplost.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.