Wat krijgt je als je doet: maart roert zijn staart + april doet wat hij wil? Het antwoord is: een 1 aprilgrap. Beide grote weermodellen kwamen er vanochtend mee: sneeuw in de Lage Landen en ook nog eens een mooie dump in de Alpen. Kijk even mee …

In de nacht op 1 april ineens uit het niets een enorme “sneeuwdildo” en dan nog zo wat.

Hier zie je het uitgezoomd ….

Altijd ook ensemble kijken dan. In elk geval kouder met de maandwisseling.

En alles mogelijk tussen 1 en 8cm sneeuw.

Het Amerikaanse model deed mee! Maar met de 06u run al niet meer. En in de 12u zit het ook niet meer. Nu is het wachten op de ECMWF 12u. Maar er zou toch al niets blijven liggen. In Duitsland misschien wel. Dus het is zeker niet echt om over naar huis te schrijven. Enkel het contrast met het weer van de afgelopen periode is gigantisch. Ook in de Alpen! We blijver ernaar kijken en komen erop terug!

PS Volg het koude nieuws wereldwijd op het onmisbare electroverse.net!

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.