Wat krijgt je als je doet: maart roert zijn staart + april doet wat hij wil? Het antwoord is: een 1 aprilgrap. Beide grote weermodellen kwamen er vanochtend mee: sneeuw in de Lage Landen en ook nog eens een mooie dump in de Alpen. Kijk even mee …

In de nacht op 1 april ineens uit het niets een enorme “sneeuwdildo” en dan nog zo wat.

Hier zie je het uitgezoomd ….

Altijd ook ensemble kijken dan. In elk geval kouder met de maandwisseling.

En alles mogelijk tussen 1 en 8cm sneeuw.

Het Amerikaanse model deed mee! Maar met de 06u run al niet meer. En in de 12u zit het ook niet meer. Nu is het wachten op de ECMWF 12u. Maar er zou toch al niets blijven liggen. In Duitsland misschien wel. Dus het is zeker niet echt om over naar huis te schrijven. Enkel het contrast met het weer van de afgelopen periode is gigantisch. Ook in de Alpen! We blijver ernaar kijken en komen erop terug!

PS Volg het koude nieuws wereldwijd op het onmisbare electroverse.net!

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.