Op 30 juni 2018 verwoestte een hagelbui rond Novokorsunskaya in het zuiden van Rusland tientallen auto’s en huizen. Dramatische beelden met een tranentrekkend muziekje eronder.

Stephen Bird zegt na het zien van de beelden: “Nu snap je waarom onze voorouders in holen en grotten woonden”. Tja Iceagenow.info is gewoon altijd goed voor je dagelijkse portie extreem en extreem koud weer en andere natuurlijke horror scenario’s. In de vakantie misschien eindelijk tijd om eens de spannende boeken van deze wetenschapsjournalist te lezen? Not by fire but by Ice en Magnetic reversals and evolutionary leaps.

O ja… hier nog even de spot van de hagelbui op de kaart.

Foto: Sebastian Stilinski

Verder naar het westen vooral droogte dus. Wetteronline geeft een fotoserie van bruine bomen in de hoogzomer. Is dat in Nederland ook zo?

Het is niet meer zo warm nu en dus is het verdampingspotentieel minder maar de droogte lijkt onverminderd aan te houden met eind augustus op zich ook potentie voor de volgende hittegolf.

De cliffhanger van het Europese model komt weer met dezelfde uitstulping van het Azorenhoog. Maar de modellen verspringen veel momenteel en zijn het onderling ook niet eens. Het is even een beetje aankijken welke kant het opgaat.

Morgenochtend zal ik openen met wederom deze fotowebcam van de Rudolfshütte. En dan maandag de live foto’s als ik daar zit met een vriend en zijn en mijn kids. Strak blauw zal het zijn met lieflijke schapenwolkjes. Wie van jullie zit er ook deze dagen? Of kom voor een dagje langs als je in de buurt bent!

 

 

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

12 reacties

Gesloten voor reacties.