Kleinwalsertal
Lees verder >

De meer dan 50 km aan wandelpaden, brengen jou op de prachtigste plaatsen.

Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

kleinwalsertal
Lees verder >

Bereidt u zich voor op 130 km Skipiste: brede familiepistes, uitdagende zwarte pistes, en vooral een zeer sneeuwzeker gebied.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ga tot het uiterste in het Kleinwalsertal!

les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

les menuires
Lees verder >

WOW! Met sneeuwgarantie. Niet tevreden? Geld terug.

Kleinwalsertal
Lees verder >

In Oostenrijk in de gondel stappen en naar beneden skiën in Duitsland. Met één skipas brengen 47 gondels en liften u in de 2 landen op de berg.

Val d'Anniviers
Lees verder >

Een prachtige bestemming in de Zwitserse Alpen!

In het Montafon vind je vier skigebieden met elk een eigen charme. Het familiepareltje Kristberg. Golm voor gezinnen met grotere kinderen. Gargellen voor wie ultieme sneeuwzekerheid eist. En Silvretta-Montafon als topper.

Val d'anniviers
Lees verder >

Ga je mee op skivakantie naar het paradijs?

Val d'anniviers
Lees verder >

Vakanties vol avontuur wachten op jou!

Door het putje van de zomer op weg naar eindelijk weer eens zomerse dag? En nog wat klimaatnieuws!

check ook eens

25 Reacties

 1. Roy schreef:

  Mooi bericht! Ik vroeg me ineens af wat een evt. (kern)oorlog zou beteken voor het weer/klimaat in de hele wereld. Kan onze atmosfeer dat wel aan en wat voor gevolgen zou het kunnen hebben..

 2. Martijn sonnenberg schreef:

  mooi weerbericht met veel opvallende zaken:
  1. de bilt voor deze zomer nog opvallend weinig zomerse dagen (en de dagen vielen vooral voor/begin van de zomer).
  2. Zee-ijs houdt zich staande. In het artikel wordt onder andere een lage druk boven de pool genoemd, wat het ijs bijeen houdt en daarmee smelt tegengaat. Een deel van het volumeverlies zal zeker ook met smelt aan de rand (en verderop, van afdrijvende ijsbergen) van doen hebben. Maar een lage drukgebied heeft nog een ander belangrijk effect:bewolking en daarmee veel minder energetische instraling. De temperatuur is >80gr al maanden (licht) onder de norm en tikt alweer het vriespunt aan. Tenzij er warmte uit zuidelijke richtingen die kant op gaat OF de komende week de zon gaat schijnen hoog in het noorden zal de winter vroeg beginnen daar, met wellicht een vroeg einde van het smeltseizoen (hoewel de meeste smelt in de laatste maand vooral door het warmere zeewater komt en niet door de luchttemperatuur)

  http://ocean.dmi.dk/arctic/meant80n.uk.php

  Wat je ook terecht aanhaalt: waarom Parijs alleen op CO2 richt? ik snap het ook niet, bevolkingsgroei, NO2 etc zijn ook van wezenlijk belang om deze aardbol leefbaar te houden voor een ieder (al dan niet met (humane) klimaatverandering.
  Wat dat betreft: ik las op wattsupwiththat een boeiend artikel dat microklimaatjes in regenwouden hun eigen neerslag regelen, dus ook daar ontstaan door menselijk ingrijpen al klimaatveranderingen…

  https://wattsupwiththat.com/2017/08/08/the-rainmakers/

  Laten we voor nu hopen dat we nog wat mooie dagen krijgen komende weken, want daarna duiken we de herfst in en worden de kansen snel minder

 3. Spyfromtheky schreef:

  Zoals de laatste 4 jaren was toch september wanneer de meeste al weer werken dan juist zo een warme en droge maand. Nee, augustus konden we al rond 5 augustus eigenlijk voor de hele maand afschrijven.

  En nog het erge is nu. Door de nattigheid en te weinig zon op bepaalde plekken komt er al weer een groene laag op de stenen te zitten. Dat zijn tekenen genoeg.

  Maar het was vanmorgen uitstekend hardloopweer. Kijk, die voordelen moet je gewoon meepakken.

  Spyfromthesky (Arnold).

 4. Spyfromtheky schreef:

  Als inderdaad daadwerkelijk minder fijnstof, schonere lucht een winsteffect is op het streven van CO2 reductie, dan kan ik op dat punt er nog wel mee leven.

  Maar, zoiets krijg je in Nederland de eerste 30 jaar niet voor elkaar. Want er zullen vele vervuilende dieselvrachtwagen elders dan Nederland lang op de weg zoeven. Je zou moeten stellen dat vrachtwagen al eigenlijk één dag in de week niet zouden mogen rijden.

  Want Nederland als distributieland leeft toch van de logistiek enz. Een langere termijnplanning van enig kabinet heb ik nog nooit gezien. En wat te denken van het bootverkeer. Je moet dan die grootste zeeschepen met vervuilde dieselolie ook ver van de Noordzee parkeren in een nieuwe haven.

  Ik denk dat zeker voor Nederland geldt dat elke zgn onzin van CO2 niets uit zal maken. Het kost de domme burger alleen maar geldt.

  En een transitie naar andere betere vervoersmogelijkheden in Nederland, zit er gewoon niet in. Auto’s die elektrisch gaan rijden binnen 10 jaar moet ik nog zien. Het betekent gewoon dat er in de opslag van de batterijcapaciteit een revolutie zou moeten volgen.

  Op Europees beleid zou de EU ook eens eisen moeten stellen aan het Europese vrachtwagenpark.
  Want wat zie toch daarin een groot verschil van kwaliteit van wat er rond rijdt.

  Spyfromthesky

 5. Ann schreef:

  We zijn net terug van Noorwegen, en stelden daar vast dat in de fjorden het water 1,5m (soms richting 2m) lager stond dan normaal. Je zag dat aan de verkleuring van de rotsen. Ook de uiteinden van de fjorden stonden vaak droog. Het begon ons op te vallen boven de poolcirkel, maar wellicht was het lager ook al.
  Hoe is dit te verklaren ?
  Men heeft het altijd over de stijgende zeespiegel, maar dit laat toch een heel ander beeld zien. Of vergis ik me ?

 6. fred schreef:

  Een mooi uitgebreid stuk, jullie voelen een maar op komen die komt er dan ook.
  Maar ik mis een stuk over vliegtuigen, dat zijn ook grote vervuilers, waarom hoor/lees ik daar zelden iets over?, iemand een idee?.

 7. Frederic schreef:

  Amai. Wat een regendag in België. Echte mayham bij momenten

  • Leo schreef:

   Thx! Altijd interessant. Jammer dat je je visie er niet over geeft; onduidelijk zodoende waar je op doelt.
   Dan zal ik het maar doen 😉
   Omdat ik niet zo’n héle hoge pet op heb van nu.nl -en per definitie natuurlijk- toch de bron maar even checken:
   https://www.ncei.noaa.gov/news/reporting-state-climate-2016
   Kort samengevat:
   – amai 😉 Wat een slechte vertaling. Dit is de werkelijke conclusie in het artikel: “Last year’s record heat resulted from the combined influence of long-term global warming and a strong El Niño early in the year. The report found that the major indicators of climate change continued to reflect trends consistent with a warming planet.” Dus: de hitte was een combinatie van de wereldwijde opwarming én de sterke El Niño . Niet de opwarming op zich dus, en zeker niet andersom. En: de indicatoren bevestigen de trend. Mooi, maar geen bewijs dus
   – verder lezen we de aloude aanname: het is warm én de CO2 concentratie is hoog dus.. vul maar in
   – schokkend is het te lezen dat de hoogste zeespiegel “ooit” berust op een meetreeks van slechts 23 jaar. Als we de genoemde cijfers daarover even naast elkaar zetten blijkt daar overigens een afname van de snelheid van stijging uit

   • Frederic schreef:

    Bericht van nu.nl leek me idd ook van bedenkelijke kwaliteit. Stonden ook dt-fouten in. Wat toch wel wat zegt over een medium dat nieuwsberichten verspreidt

 8. Mark (breda) schreef:

  Fraai bericht Leo! Thanks.

 9. Leo schreef:

  Dank voor de complimenten!

 10. Joke, Riederalp schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_2171.JPG Hier in het dorp een beetje natte sneeuw met een temperatuur van 2 graden.

 11. Frederic schreef:

  Gisteren 94liter regen in De Panne, Belgische westkust. Ik kan bevestigen. Ik zit 2 dorpen verder in Oostduinkerke. Was net een langgerekte convergentielijn, pal boven en dus evenwijdig met kustlijn. Extra veel vocht oppikkend

 12. Jelte schreef:

  Weer webcam spotten, hier mooie uit saasfee

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_0046.JPG[/img]

 1. 14 augustus 2017

  […] kan er op de Ierlandse depressie die ik afgelopen donderdag al aanhaalde een enorme bak water gaan vallen. In de periode donderdagmiddag-zondagochtend zou dat […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.